Dissabte que ve 15 de setembre tornen les Autos Locos als carrers de Petrer, una peculiar competició en la qual participaran 16 equips que competiran en un recorregut aproximadode 300 metres.

El VIII campionat d’Autos Locos de Petrer donarà començament a les 16:30 hores i recorrerà el carrer Leopoldo Pardines fins a Plaça d’Espanya. Prèviament, des de les 12:30, els espectadors podran visitar els vehicles de la competició en els Jardins Alcalde Vicente Maestre.

L’esdeveniment, impulsat per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Petrer, està organitzat per l’Associació cultural Kaskaruja, un dels objectius de la qual és la recuperació i actualització de les tradicions locals.

Alejandro García, membre de Kaskaruaja, ha afirmat que els participants són en la seua majoria de Petrer; “però també s’han apuntat equips d’Elx, Villena, de Monovar i Elda”. Els participants competiran per un total de 5 premis: 150 euros per al primer classificat i quatre premis de 100 euros cadascun per al segon classificat, el millor cotxe, la millor disfressa i la millor posada en escena, respectivament.

Segons ha indicat l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, el campionat va deixar de realitzar-se en 2012 a pesar que comptava amb una bona rebuda per part dels veïns i visitants; per aquest motiu “hem posat tota l’obstinació per recuperar-ho, encara que ha costat més de l’esperat ja que feia falta comptar amb una associació forta darrere que es fes càrrec de tot el tema organitzatiu”. Navarro ha celebrat la volta del campionat manifestant que “és un d’aquests dies que esperàvem amb il·lusió des de fa molt temps”.

L’alcaldessa ha subratllat la creativitat, imaginació i humor dels equips com els grans atractius d’aquesta cita.

PROGRAMA D’ACTIVITATS 15 DE SETEMBRE

  • 12:30h – Exposició de cotxes en els Jardins Alcalde Vicente Maestre (antiga Esplanada)
  • 14:00h – Moderi popular d’equips i organització
  • 16:30h – Inicio de la carrera
  • 19:30h – Lliura de premis
  • 23:00h – Autos Locos post-*party