La Sala d’Exposicions del Palau Provincial acull fins al proper 13 d’octubre una exposició de fotografia de l’artista granadina Lola Aguilar. La nova proposta cultural aixeca el teló dels actes programats per celebrar l’Alacant Fashion Week, una iniciativa ja consolidada en la seva quarta edició amb el suport de la Diputació d’Alacant.

El diputat de Cultura, César Augusto Asencio, ha inaugurat aquest matí la mostra al costat de la comissària Natalia Torres i l’artista. Asencio ha posat l’accent principalment en la col·laboració de la Diputació d’Alacant amb la setmana de la moda, “un esdeveniment que es consolida any rere any en la seva labor d’oferir a la província activitats d’interès social i cultural relacionades amb les tendències. Per aquest motiu, és un orgull per a la institució donar el tret de sortida d’Alacant Fashion Week 2018 amb aquesta potent i singular exposició d’Aguilar”.

La proposta d’Aguilar presenta un espai creatiu en el qual s’uneixen l’art i la moda. A través de 25 fotografies es treballa la temàtica de l’estètica i de la moda efímera, amb uns personatges elaborats manualment utilitzant flors i elements naturals com a suport. L’artista, nascuda a Granada, imparteix classes en la Facultat de Belles arts, a l’Escola d’Art i a l’Escola Internacional de Postgrau de la ciutat andalusa.

Tant els estudis com l’obra de l’autora han estat lligats a la Naturalesa des dels seus orígens. D’altra banda, el projecte ‘Efímeres’ ha suposat un procés d’elaboració molt delicat i meticulós, tal com ha explicat la seva autora. “Es tracta d’una proposta visual que parla de com interpretem una informació creativa, més enllà de l’aparença. L’espectador observa unes fotografies compostes per imatges florals però és quan es deté a contemplar-les quan entén com estan elaborades”, ha matisat la comissària.

La Diputació d’Alacant ha col·laborat de nou amb la AFW2018 que, del 4 al 7 d’octubre, convertirà Alacant un any més en l’epicentre de tendències del Mediterrani, oferint un complet programa d’activitats com a desfilades, exposicions, perfomances, conferències o tallers, entre altres propostes.