L’Associació de Sommeliers de la Província d’Alacant (ASPA) ha entregat els seus II Premis als millors vins de la DOP Alacant en un acte celebrat en el Museu Arqueològic, MARQ i que ha comptat amb la participació dels presidents de totes dues institucions, el rector de la Universitat Miguel Hernández i el Director General de Desenvolupament Rural de la Conselleria d’Agricultura de la Comunitat Valenciana, David Torres.

En aquesta edició, excepcional per la situació sanitària i retardada mesos, s’han fallat 4 grans ors. Els Fondillones “Lluís XIV” de la Col·lecció de Bótes Centenàries a la Cañada; i el “Laudum Gran Reserva” de Bocopa, a Petrer. Dos vins que per l’excepcionalitat de la seua tipologia i la seua qualitat han destacat enguany.

Al costat d’ells dos vins negres procedents d’un mateix celler. “Triga 2016” i “Alacant Bouschet 2017”, tots dos de Cellers Tornar al Pinós, aconsegueixen destacar de l’alta representació de vins negres.

Els segueixen en el palmarés “Cristal.li”, “Laudum Dolç Negra” i el “Fondillón Gran Mañán” amb 92 punts.

Amb 91 punts apareix un altre Fondillón, en aquest cas el “Tresor de Villena” de les Virtuts i ja vins de moscatell com “Nimi Tossal 17” de Joan de la Casa a Benissa i la mistela de va girar “Vall de Xaló” de Cellers Xaló. En els negres una altra referència de Tornar, “Tarima Hill 17” i “Penya Cadiella Selecció 17” de Vins del Comtat.

En la categoria dels 90 punts s’agrupen diferents tipologies des de moscatell sec com “Anfora 19” dels Freses, a moscatells pasificados com “Riu Rau” de de Cellers Xaló. En negres “Terra Fiter” del celler benisera, “Mo 2017” de Sierra Salinas, l’ecològic “el Verger 17” de Cellers el Pinós, “La vinya del Fuster” i “Carabibas 18” de Sierra de Cabreres, “Bogeria Monastrell” del Mañán, “Duquessa de la Vall 17” de Cellers Xaló i “Laudum XII Plus” i “Señorio de Benidorm” de Bocopa; i “1921” i “El Salze 17” del celler del Comtat.

En el concurs han participat un total de 137 referències de 25 cellers, que han sigut valorats per un jurat compost per 22 membres d’aquesta associació de sommeliers i que han premiat els 4 Medalles d’Or, 24 de Plata, 40 Bronzes i 67 esments.