El Col·legi d’Arquitectes d’Alacant inaugura dimarts que ve 21 de novembre de 2023 de 19:00 a 21:00 h, una exposició de treballs docents desenvolupats a l’Escola d’Arquitectura de la Universitat d’Alacant. L’exposició està composta per una selecció de treballs sobre les Torres de l’Horta d’Alacant. Aquests treballs han sigut realitzats per grups d’estudiants de l’assignatura Urbanisme del Grau en Fonaments de l’Arquitectura, els treballs han estat tutelats pels professors Olga Grao i Pablo Martí.

En l’exposició s’observen plantejaments que abasten diferents ocupacions de l’espai, diversos usos del sòl i relacions amb l’entorn diferents. Els treballs s’han desenvolupat arran d’un conveni de la Universitat amb la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alacant, a través del qual s’han desenvolupat projectes en diverses zones d’Alacant, incloent-hi una exposició dels resultats, tant en el curs de Màster com en el Grau en Arquitectura.

Alacant és una ciutat rica en història i arquitectura que alberga un conjunt únic d’edificacions conegudes com les Torres de l’Horta. Aquestes torres, disperses per la regió, no sols són testimonis de l’evolució històrica, sinó també un atractiu destacat per a aquells que busquen explorar la riquesa cultural de la zona.

A continuació les enumerem:

1. Torre de Barchell: Situada en ple cor d’Alacant, la Torre de Barchell s’erigeix amb imponencia. La seua arquitectura medieval i la seua connexió amb la història local la converteixen en una fita imperdible.

2. Torre de Reixes: Aquesta torre, amb les seues arrels que es remunten a l’Edat mitjana, és un testimoniatge de la resistència del temps. La Torre de Reixes és una joia arquitectònica que ressalta la influència àrab a la regió.

3. Torre de l’Almadrava: Situada estratègicament al costat de la mar, la Torre de l’Almadrava ha sigut testimoni de segles d’activitat pesquera. La seua arquitectura singular i la seua ubicació panoràmica la converteixen en un punt de referència històric.

4. Torre de Pla: Enclavada en un entorn natural excepcional, la Torre de Pla és un símbol de la fusió entre l’arquitectura i la naturalesa. El seu disseny distintiu la destaca com una de les Torres de l’Horta més recognoscibles.

L’acte el Presentaran:

● Emilio Vicedo, arquitecte, President del CTAA

● Pablo Martí i Olga Grao, arquitectes

● María José Mójica, arquitecta

● Alumnes de quart curs del Grau en Fonaments de l’Arquitectura

Inauguració: Dimarts 21 de novembre de 2023

On: Seu social del CTAA a Alacant. Plaça de Gabriel Miró 2.

Visites a l’exposició: De dilluns a divendres de 9.00 h. a 14.00 h. Fins al 28 de novembre.