La vibrant ciutat d’Elx es prepara per a rebre una mostra única que fusiona el mestratge artístic amb l’exploració íntima de l’artista alacantí Carlos García. L’exposició d’aquarel·les titulada «Trencadís: Entre el retrat i el paisatge» s’inaugurarà el 24 de gener a la sala d’exposicions de l’antiga capella de l’Orde Tercer Franciscà a Elx.

La mostra, que estarà oberta al públic fins al 25 de febrer, presenta aproximadament 25 aquarel·les de paisatges i retrats de grandària variable. Carlos García, l’autor, se submergeix en un viatge artístic que va més enllà de la mera representació visual, explorant el concepte de «Trencadís» com un mosaic d’experiències i emocions.

L’exposició és un testimoniatge visual de la travessia de l’artista des del retrat fins al paisatge, capturant l’essència de la llum a través de pinzellades i balbotejos. García comparteix el seu procés creatiu, revelant la lluita per aconseguir l’inassolible i la transformació personal que comporta. La mostra inclou vídeo-processos, música ambiental i un fil discursiu que convida a l’espectador a endinsar-se en la ment de l’artista.

La sala d’exposicions estarà oberta de dimarts a dissabte en horari de 10 a 14 i de 15 a 18 h, i els diumenges de 10 a 14 h. Es tancarà els dilluns. L’entrada a l’esdeveniment és gratuïta, gràcies al suport de la regidoria de cultura de l’ajuntament d’Elx.

Carlos García, en descriure la seua obra, expressa: «Trencadís és un viatge íntim des del retrat al paisatge, buscant l’essència de la llum com un Quixot que persegueix el seu Dulcinea. Cada aquarel·la és una revelació, un destil·lat de progressos i conseqüències que hui compartisc amb el món”.

Carlos García

L’artista, nouvingut a l’escena de l’art, ha treballat en el silenci i l’anonimat del seu estudi durant 10 anys escodrinyant els misteris de l’aigua, però és ara, en un moment de maduresa de la seua obra, que ha decidit fer un pas avant i mostrar una xicoteta part de la seua basta producció silenciosa d’aquarel·les i escrits íntims. Psicòleg psicoanalista de professió, va començar a pintar com un hobbie i una forma de meditació que li permetia posar un parèntesi a la intensitat de la seua pràctica clínica, però prompte va començar a sentir que l’aigua li plantejava reptes i preguntes que li confrontaven amb els seus fantasmes i foscors, però també respostes de gran importància transcendent a qüestions vitals. L’esperit de TRENCADIS, que segons l’artista, “és la seua revolució, la seua respusta al tedi de la vida”, ha visitat de moment Alacant, Sant Joan i Sant Vicent del Raspeig, però mai ha sigut la mateixa, perquè es tracta d’un ens que metamorfosa i incorpora cada vegada nous elements, polint-se i evolucionant. En aquest lliurament, la mostra incorpora més d’un 60% d’obres noves.

En l’horitzó, TRENCADÏS, té la intenció de visitar altres llocs, altres ciutats, però artista té també altres projectes en marxa, com AQVA, que en el 2024 es presentarà com a projecte seleccionat per la universitat de Múrcia, i que serà una espècie de conjunció entre l’art i la psicoanàlisi, les seues dues grans passions.

En el presenta més immediat, l’exposició «Trencadís: Entre el retrat i el paisatge» promet submergir als visitants en un univers artístic únic, on cada obra, cada fragment, és una finestra a la creativitat i l’expressió més profunda de l’ànima de l’artista.