El cicle de cinema d’estiu inclou quatre pel·lícules d’animació en col·laboració amb el festival Animalcoi, una de les activitats per a celebrar la capitalitat cultural d’Alcoi en 2021.

El cinema per a tots els públics serà protagonista durant el mes d’agost del cicle ‘Viu l’Estiu 2021’, organitzat per l’Ajuntament d’Alcoi. Les projeccions, que van començar el passat 23 de juliol en la plaça del Centenari i seguiran aquest divendres, 30 de juliol  al parc de la Glorieta, inclouen huit pel·lícules més, en castellà i en valencià, que es projectaran entre el diumenge, 1 d’agost i el divendres, 3 de setembre en diferents espais com l’Amfiteatre Amando Blanquer, la seu de l’Associació de Veïns de la Urbanització del Baradello Gelat, el poliesportiu de Batoi i la seu de l’Associació de Veïns d’Els Clots.

La programació inclou quatre pel·lícules d’animació que es projectaran en col·laboració amb el Festival d’Animació Animalcoi, activitat inclosa en la programació d’Alcoi Capital Cultural Valenciana 2021. Una d’elles és Josep, del francés Aurel i amb música de Silvia Pérez Cruz. Aquesta pel·lícula sobre l’exili dels republicans espanyols en la Guerra Civil va ser considerada millor film d’animació en els Premis del Cinema Europeu 2020 i va aconseguir també el premi César a la millor pel·lícula d’animació i a la millor direcció (ex-aequo) en el Festival de Valladolid. També amb col·laboració amb Animalcoi es projectaran L’univers en miniatura de No-No, Phantom Boy i Les vides de Marona.

D’altra banda, continuen actives les mostres inaugurades en el cicle expositiu més recent, que inclou Som Artistes, un enfocament educatiu sobre l’obra d’Antoni Miró, en el Centre Ovidi Montllor; De l’Exili a la lluita, en el Centre Cultural Mario Silvestre; Temps d’Art, de Pep Cantó, Jaume Cremades i Andreu Alcaraz, a la Llotja de Sant Jordi; i Paisatges Quotidians, en la Capella de l’Antic Asil. A part d’aquestes, poden també visitar-se les exposicions instal·lades en l’IVAM CADA Alcoi que actualment són Cronografías, Escultura Infinita i Vigreyos, Apologia de la Ceràmica.

També durant tots els diumenges del mes d’agost se celebraran visites guiades a les pintures rupestres de La Sarga i a la Biblioteca Tirisiti tindran lloc activitats sobre reciclatge per a xiquets d’entre 4 i 12 anys. Els menors de sis anys han d’anar acompanyats i la inscripció, que és obligatòria, pot realitzar-se a través del telèfon 965 553 71 43 o amb un correu electrònic a l’adreça biblioteca@alcoi.org.

Aquestes activitats completen la programació de ‘Viu L’Estiu 2021’, que ha organitzat durant el mes de juliol un total de 17 actuacions de música i espectacles, amb concerts de diferents estils musicals, dansa i teatre de carrer.