L’Auditori de la Diputació d’Alacant ha presentat el Festival Fijazz 2023 que tindrà lloc entre el 13 i el 29 de juliol. Jazz, flamenc, latin i world music sonaran en l’escenari alacantí de la mà de figures com Stanley Clarke, Eliane Elias, Toquinho o la Metropole Orkest, la major big band del món.
El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha explicat aquest matí al costat del director cultural del ADDA, Josep Vicent, els detalls del calendari que “aglutinarà a tota mena de públic”. “Des de la Diputació tenim clara la nostra aposta constant per la cultura, per l’excel·lència i per la qualitat de les propostes i aquesta nova edició del Fijazz és fruit de la gran faena realitzada per l’equip de l’Auditori”, ha manifestat Navarro.
Per part seua, Josep Vicent ha explicat que totes les actuacions d’enguany obrin les portes entre estils i ha desgranat cadascuna d’elles. “Estem davant un esdeveniment consolidat i, en aquesta ocasió, amb la Metropole Orkest com a columna vertebral de la programació al costat de tota la presència de la creativitat en el camp del jazz espanyol i internacional, sense oblidar la mirada a la cara B de cadascuna de les actuacions, amb veus inimitables, de gran personalitat i una qualitat increïble.”


El guanyador de quatre premis Grammy, Stanley Clarke obrirà la programació amb la seua nova banda 4Ever i l’àlbum Return to Forever de Clarke, Romantic Warrior. Un dia més tard, el dijous 14 de juliol, serà el torn d’Albert Sanz & Sedajazz per a presentar el seu segon treball Algú que em vullga cuidar, que compta amb col·laboracions d’artistes de diferents gèneres com la del cantautor Carles Dénia, Mamen García o les veus de Sara Dowling i Eva Romero. Així mateix, Dedication II és el títol de l’última gira de Moises Sánchez Quartet, amb Javier Vercher, Toño Miguel i Borja Barrueta, reunits en un nou projecte que presentaran a Alacant el diumenge 16 de juliol.
Quasi un centenar de persones integren la Metropole Orkest, una orquestra de jazz i pop guanyadora de diversos premis Grammy que és considerada com el conjunt més gran del món en el seu gènere. La seua actuació, al costat de la cantant Kandace Spring, tindrà lloc el dimarts, 18. I el dimecres 19, el trio del prestigiós guitarrista Julian Lage, format també per Jorge Roeder i Dave King, estarà sobre l’escenari del ADDA amb la seua última obra, Squint. La cantant i pianista Eliane Elias, que es va alçar recentment amb el Grammy per Millor Àlbum de Jazz Llatí i Latin Grammy 2022, mostrarà el resultat de la seua tornada a les arrels brasileres el dijous, 20 de juliol.
Sota el títol Sense fronteres, Antonio Rey –Grammy Llatí 2020 al millor Àlbum Flamenc- portarà al ADDA l’art de la seua guitarra el divendres, 21 de juliol, acompanyat per Ané Carrasco, Manuel, Thomas Potiron i Makarines. I aqueix mateix cap de setmana, el dissabte 22, el cèlebre cantant brasiler Toquinho actuarà al costat de Llitera Faustino i els músics Mauro Martins i Eduardo Penz.
Per útlimo, ADDA Simfònica durà a terme un concert extraordinari, al costat del seu director titular, Josep Vicent i altres artistes convidats. “The Chick Corea Symphony Tribute” s’ha programat per a commemorar el llançament del disc del mateix nom, fruit d’un acord amb Warner Music. El treball es va gravar en directe en 2021 i compta amb la participació del reconegut clarinetista Paquito D’Rivera, a qui Corea va compondre el tema Paquito, així com amb els arranjaments per a orquestra d’Emilio Solla que actuarà amb la seua trio, la veu i saxo d’Antonio Lizana i la trompeta del valencià David Pastor.
Les entrades estaran a la venda a partir del pròxim 18 d’ABRIL al matí en www.addaalicante.es, Instanticket i en les taquilles de l’Auditori.
El Festival Fijazz aplicarà descomptes per als menors de 30 i els majors de 65 anys. La venda d’entrades estarà a la disposició del públic a partir de hui amb preus que oscil·len entre els 18 i els 45 euros. El programa especial de Festival Fijazz 2023 se celebrarà durant dues setmanes a les 21.00 hores, i les adquisicions es poden formalitzar telemàticament en la web del ADDA www.addaalicante.es i Instanticket.