Després del ple absolut en la sessió inaugural de MOVA, el festival continua fins al dia 7 de maig en el Teatre Arniches amb cinema i teatre per a adults i per a públic familiar.
La quarta edició de MOVAlacant, la Mostra de Cultura, Creació Artística i Cinema d’Alacant que organitza l’Institut Valencià de Cultura, junt amb Diversitat Alacant i el Festival Zinegoak, en aquesta ocasió compta amb la col·laboració de L’Armari de la Memòria, l’arxiu per a la memòria LGTBIQ+ de la Generalitat Valenciana.
La delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, ha expressat la seua alegria per un començament del festival immillorable. “MOVA 2023 ja està en marxa i no podem estar més contents per l’acolliment i la resposta del públic. Des de l’IVC ens sentim profundament orgullosos de ser els impulsors d’aquesta proposta, que ja és un imprescindible en la programació de l’Arniches”.
El cinema de MOVA comença amb la projecció el dimecres de ‘Mi vacío y yo’ del valencià Adrián Silvestre, que comptarà amb la presència de Toni Diaz, secretària trans de Diversitat i actriu que forma part de la pel·lícula. El dijous, en col·laboració amb la Filmoteca de València, serà el torn de ‘Close’, de Lukas Dhont. El diumenge 7, la mostra finalitzarà amb la projecció de l’òpera prima de la castellonenca Zaida Carmona, ‘La amiga de mi amiga’, una moderna comèdia lèsbica que no deixa de rebre bones crítiques i premis en els diferents festivals internacionals en els quals participa. Totes les sessions són a les 19.30 hores i tenen un preu únic de 3 €.
El divendres 5 a les 20.30 hores, Teatre del Barri presenta ‘Cómo hemos llegado hasta aquí’, una divertida proposta mescla de‘talk show’, autoficció, pamflet polític, anàlisi social i viatge de l’heroi mitològic clàssic, que conté desafiaments i emocions universals i que protagonitzen Olga Iglesias i Nerea Pérez de las Heras, i que dirigeix Andrea Jiménez.
El dissabte 6 a les 18.30 hores, la Compañía Bullanga presenta ‘El xiquet que volia una falda escocesa’, teatre familiar pensat per a ajudar-nos a revisar les nostres idees preconcebudes i els prejudicis que tenim cap a l’ús de les peces de vestir i la construcció que socialment fem sobre què és ser un home, a través de la història d’un xiquet que vol emprendre un viatge cap a l’únic lloc que coneix on els homes poden portar falda: Escòcia. Un viatge real o imaginari en què els pares es converteixen en companys, mestres, enemics. Un camí cap a l’acceptació i el creixement per al xiquet i, especialment, per a la seua família.
A més, fins al divendres 12 de maig, al vestíbul de l’amfiteatre es podrà gaudir de l’exposició ‘Alicante: espacios para una memoria disidente’, que s’organitza en col·laboració amb L’Armari de la Memòria, un servei públic posat en marxa des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, la missió principal de la qual és la recuperació, conservació, descripció, digitalització i difusió de fons documentals rellevants per a construir una memòria de les persones, accions, entitats, locals o espais LGTBIQ+ del territori valencià.
Durant el cap de setmana es duran a terme dues activitats vinculades amb aquesta exposició. D’una banda, el divendres, un taller obert a tota la ciutadania per a ampliar el nombre de localitzacions que passaran a formar part d’aqueix mapa històric de llocs LGTBIQ+ d’Alacant, mentres que el dissabte es farà una ruta per a recórrer alguns d’aquests espais.
Més info en www.movalacant.es.
Venda d’entrades en https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php.
Comentarios