Cultura de la Generalitat ofereix al Teatre Arniches ‘M.A.R.’, d’Andrea Díaz Reboredo, el divendres 24 de febrer a les 19.30 hores.
‘M.A.R.’ s’ha convertit en un espectacle de gran rellevància, avalat pels nombrosos reconeixements rebuts de crítica, professió i públic, com ara el Drac d’Or de la Fira de Titelles de Lleida a la millor dramatúrgia i el Premi del Jurat Internacional, el Premi al Millor Espectacle del Festival Internacional Titeremurcia o el Premi del Jurat Internacional en el Festival de Teatre d’Ovar, de Portugal.
Aquesta és, en paraules de la delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura, Alicia Garijo: “una d’aquestes peces que representen a la perfecció l’esperit de la nostra programació. És una peça amb una gran càrrega emocional i un enorme valor artístic que tracta la quotidianitat des d’una perspectiva innovadora”.
L’autora, Andrea Díaz Reboredo, és artista plàstica i escènica, directora del grup d’investigació Investro, que compta en ‘M.A.R.’ amb l’ajuda de Xavier Bobés Solà, director de la companyia Playground, manipulador i creador escènic, i del violoncel·lista Dani León. També conforma aquest equip Pablo Reboredo, que, junt amb Andrea, ha dissenyat i construït molts dels objectes que conformen la gran instal·lació que suposa ‘M.A.R.’, una peça de teatre d’objectes que explora la manipulació objectual a través d’un treball coreogràfic del cos amb els materials de treball; objectes tots aquests reunits entorn de la construcció d’un espai en concret, una llar.
Dos relats s’entrellacen en aquesta obra: la vida d’una casa (amb un segle d’història social, familiar, econòmica, etc.) junt amb una reflexió tècnica i poètica sobre els espais i el seu significat.
Aquesta proposta estén la seua singularitat al mateix format d’exhibició, ja que proposa una funció amb aforament reduït i amb el públic sobre l’escenari. Un viatge a través de materials com la fusta, el paper, fotografies, utensilis quotidians o dibuixos que, units a un exercici corporal de moviments precisos, construeixen un espai pensant en constant moviment.

Venda d’entrades:
https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=230224mar