La 5a edició del festival de cinema i gastronomia, Gastro Cinema, ja està en marxa. Se celebrarà del 13 al 18 de setembre i comptarà amb tres pel·lícules convidades amb temàtica gastronòmica que es projectaran en el Museu d’Art Contemporani d’Alacant. MACA amb entrada lliure.

La primera de les pel·lícules serà ‘Chocolat’ de Lasse Hallström amb Juliette Binoche, Johnny Depp, Judi Dench i Alfred Molina. Serà l’el dimecres 13 de setembre a les 18.00 hores. Amb cinc nominacions als Oscar, és la història d’un poble francés molt tradicional, on res ha canviat en els últims cent anys, quan el vent del Nord porta amb si a dues forasteres: Vianne Rocher (Juliette Binoche) i la seua filla Anouk (Victoire Thivisol). Vianne inaugura una xocolateria repleta de dolços capaços de despertar els ocults apetits dels habitants del poble. Posseeix, a més, un do especial que li permet percebre els desitjos dels altres i satisfer-los amb el dolç exacte.

El dijous 14, a la mateixa hora, es projectarà ‘El cuiner dels últims desitjos’ dirigida per Yōjirō Takita amb Kazunari Ninomiya i Gou Ayano. Mitsuru Sasaki és un cuiner de talla mundial que ha perdut la passió pel seu ofici. Encara que pot cuinar qualsevol plat havent-lo provat només una vegada, el seu restaurant ha fet fallida a causa del seu caràcter extremadament perfeccionista. Per a pagar els seus deutes, presa una decisió: cuinarà personalment un últim menjar per a qui estiga disposat a pagar un milió de yens per ella.

Tancarà el cicle ‘El festí de babette’ de Gabriel Axel, interpretada per Stéphane Audran, Jean-Philipe Lafont, Gudmar Wivesson el divendres 15 de setembre a les 18.00 hores. Aquesta pel·lícula, que compta amb un Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, s’emmarca en el Segle XIX, en un remot llogaret de Dinamarca, dominada pel puritanisme on dues ancianes germanes, que han romàs solteres, recorden amb nostàlgia la seua llunyana joventut i sr rígida educació. L’arribada de Babette, que ve de París, canviarà les seues vides. La forastera prompte tindrà ocasió de correspondre a la bondat i a la calor amb què va ser acollida. Un premi de loteria li permet organitzar un opulent sopar amb els millors plats i vins de la gastronomia francesa. Tots els veïns accepten la invitació, però es posen prèviament d’acord per a no donar mostres d’una satisfacció que seria pecaminosa. Però, a poc a poc, en un cerimonial intens i emotiu, van cedint als plaers de la cuina francesa.

“Un any més encenem els fogons de Gastro Cinema que enguany comptarà amb tres llorejades pel·lícules convidades, la unió de dues passions, el cinema i la gastronomia, per a oferir oci i diversió. Prompte revelarem la programació i les novetats d’aquesta nova edició que ja s’està cuinant”, ha comentat Vicente Seva, director de Gastro Cinema.

El Festival de Gastro Cinema compta amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, Mercalicante, Aigües d’Alacant, Coca-Cola, Estrella Galícia i altres empreses col·laboradores.