“El construïm entre totes” ha resultat guanyador de l’I Concurs del Cartell Anunciador del Dia Internacional de les Dones 8 de març convocat per la Regidoria d’Igualtat que dirigeix María Conejero.

La seua autora és Lidia Mena, que ha enviat la seua obra des d’Andalusia. En ella es pot veure a diverses dones que porten xicotets blocs per a completar el número 8 del 8M que es representa en obres. Utilitza el color violeta per a l’acrònim del Dia Internacional de les Dones i per al fons del cartell. I amb aquesta idea plasma la unitat i col·laboració per a aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones.

La regidor d’Igualtat, María Conejero, ha destacat “la qualitat de les 17 propostes presentades que han arribat des de diferents punts d’Espanya”. “Celebrem el bon acolliment que ha tingut la iniciativa del concurs que recordem no té dotació econòmica”, ha afegit l’edil.

A més, Conejero ha ressaltat que “és la primera vegada que ho convoquem i la majoria de propostes han arribat des de fora d’Alacant, la qual cosa indica l’interés suscitat”.

Per part seua, Lidia Mena, gaditana de 21 anys i estudiant de Comunicació Audiovisual en la Universitat de Màlaga, ha explicat que «vaig triar el lema ‘El construïm entre totes’ i vaig voler representar-lo de manera literal com si el 8M fora un edifici en obres i entre totes i tots el construïm peça a peça per a aconseguir la igualtat. Necessitem el treball i la col·laboració de tots per a aconseguir-lo».

Per a Mena «ha sigut una autèntica sorpresa guanyar aquest concurs». «Quan eres tan jove i estàs començant en això de la comunicació i el disseny gràfic que reconeguen el teu treball suposa una energia i una motivació per a continuar increïbles», ha afirmat.

Aquesta obra serà la imatge oficial del Dia Internacional de les Dones i de l’agenda d’activitats i actes organitzats per la Regidoria d’Igualtat amb motiu del 8 de Març de 2022.

La convocatòria i bases del concurs van ser aprovades el passat 2 de novembre. Podia participar qualsevol persona major de 16 anys amb una obra, original i inèdita, podent presentar un màxim de dos treballs. En un cartell únic amb la imatge del 8M havia de figurar de manera visible el següent text en castellà i en valencià: Dia Internacional de les Dones 8M, Dia Internacional dels Dons 8M.

La Regidoria d’Igualtat ha posat en marxa dos concursos de cartells, el del 25N Dia Internacional contra la Violència de Gènere que va guanyar el jove Adrián Pastor amb “Volem juntes/Volem ajuntes”, i aquest per a anunciar el 8M que ha guanyat Lidia Mena.