L’Artista alcoià Raül Llopis participa en l’exposició «HOMENATGE A JOAQUIN SOROLLA» en el «X ESPAI DE SENTIMENTS» de la Fira de Tots Sants a Cocentania 2023.

El passat divendres dia 27 de novembre es va revisar i inaugurar per part dels artistes de forma extraoficial l’exposició «HOMENATGE A JOAQUIN SOROLLA» a la Sala de Armes del Palau Comtal de Cocentaina.

Un nombrós conglomerat de grans artistes componen aquesta exposició:

Alfonso Ruíz, Ana García Pan, Anton Gudzykevych, Araceli Blasco Sempere, Aurora Valero, Borja Molina, Carme Jorques, Carolina Otero, Elena Giannadaki, Fuencisla Francés, Inma Ribelles, Jaume Chornet, Joan Ferri Sellés, Jocelyn Núñez, Maite Albors, Mari Carmen Valls Cerdá, Mariia Zhurykova, Moisès Gil, Nieves Soler Martínez, Núria Botella Pascual, Francisco Albaladejo, Pepa Reig, Raül Llopis i Palmer, Rebeca Corec, Roberto Català i Nàcher.

Per l’edició s’ha elaborat un catàleg tant digital com físic i recordar que la duració de l’exposició serà de l’1 de novembre al 27 de novembre al Palau Comtal De Cocentaina.

Aquesta exposició és organitzada pel Col·lectiu d’Art local de Cocentaina, comissariada per Moisès Gil i amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Cocentaina i de la Universitat Politècnica de València.


X ESPAI DE SENTIMENTS 2023 – 100 ANYS SENSE SOROLLA

2023 és l’Any Sorolla i per a les celebracions del centenari de la defunció del qual, probablement, és el seu pintor més il·lustre, El País Valencià concentra mostres de tota mena repartides pels seus museus i espais d’exposicions i com no podria ser d’una altra manera, el Col·lectiu d’Artistes Locals de Cocentaina, (CALC) s’uneix a aquesta llarga propostes que homenatgen l’il·lustre pintor Valencià.

Per això, enguany i durant la Fira de Tots Sants de Cocentaina, un nombrós grup d’Artistes de reconegut prestigi al costat dels artistes locals, volem oferir les nostres visions, interpretacions i revisions subjectives sobre la base de les premisses i preceptes que, amb l’ús del color i la llum, Sorolla va plantar les bases de la pintura costumista. Amb gran valor integrador de l’espectador en el quadre que l’embolica i atrapa, creant la atmosfera i la profunditat mitjançant la llum i el color del mediterrani.

Davant semblant artista ens rendim davant la seva comprensió social de l’ésser humà i la tècnica que utilitza i la vibració de la llum en l’espai pictòric, oferim els nostres plantejaments socials, premisses conceptuals i tècniques heretades de les representacions de Joaquín Sorolla, un gran mestre que va treballar en la nostra terra i que directament o indirectament els artistes contemporanis devem conceptes i maneres de treballar ja que el context de treball és important en el desenvolupament del treball artístic sent així que tenim un nexe en comú així com un deute, perquè Sorolla va descobrir amb la seva pintura molts preceptes que continuem utilitzant avui dia en la pintura contemporània.

El que proposem en aquesta exposició és rendir un homenatge en el centenari de Sorolla amb les nostres modestes aportacions, basades i fonamentades en la seva obra, vida i descobriments tècnics i conceptuals.


Una exposició multidisciplinària on conviuen escultura, gravat, fotografia, pintura, etc. Tot això amb un nexe comú, la terra on es produeix l’obra, la seva contextualització productiva i la creació sota el sol mediterrani.