El biòleg alacantí Ignacio Solano ja ha finalitzat l’enregistrament i edició del documental “El Corazón Verde: Expedició Madagascar”. Un apassionant documental, compost per set capítols, que tracta tant la biologia com els ecosistemes de selva, semi selva i desert que conviuen en aquesta curiosa illa africana. Ignacio Solano i el seu equip van partir amb l’objectiu de trobar tres exemplars d’espècies exòtiques: el uroplatus phantasticus o gecko cua de fulla, la granota mantella baronni i l’estranya orquídia bulbophyllum insolitum. Després de setmanes de cerca, l’equip va aconseguir trobar la granota verinosa i l’esquivo rèptil, però el més important és que també van localitzar de la petita orquídia bulbophyllum insolitum, una espècie molt particular que des de fa dues dècades ningú ha estat capaç de documentar en el seu hàbitat natural i que està considerada gairebé extinta.

Aquesta última edició de “El Corazón Verde”, està ja disponible al canal de Youtube d’ Ignacio Solano. Un enregistrament en la qual es pot gaudir d’alguns dels llocs més recòndits de la selva de Madagascar i descobrir algunes de les espècies més peculiars com: el indri, el lèmur més gran que existeix, variats colibrís, una gran diversitat de granotes o un curiós coatí, entre unes altres. També es poden veure els contratemps als quals els protagonistes es van enfrontar durant la filmació del documental.

En aquesta ocasió l’investigador Ignacio Solano, s’ha endinsat a Madagascar acompanyat d’un equip audiovisual i un grup d’experts compost per Borja Avi, expert en saures i Josep Canyella, en amfibis. Tots ells van partir d’Antananarivo, la capital de la illa i van avançar cap al sud-oest fins a arribar a Toliar, conduïts per un guia local. En aquesta travessia, que va durar un mes, l’equip d’experts es va dedicar a estudiar la naturalesa de Madagascar en profunditat, el primer tros de terra que es va separar de Pangea i el lloc del planeta on més espècies endèmiques hi ha.

Una gran part de la trajectòria d’Ignacio Solano es basa en els viatges i expedicions que realitza a diverses parts del món a la recerca de les espècies més peculiars. Mèxic va ser la seva primera destinació i després li van seguir llocs tan exòtics com les Illes Reunió, Costa Rica, Xile, Equador, Chicaque o les selves del Va xocar a Colòmbia, on es va gravar el primer lliurament de “El Corazón Verde”. Durant aquestes expedicions observa la naturalesa present en els seus ecosistemes, que posteriorment aplica de forma pràctica en la construcció dels jardins verticals.

Equip de Madagascar. Foto: Ignacio Solano

Equip de Madagascar. Foto: Ignacio Solano