El biòleg Ignacio Solano ha participat en el llibre “Agricultura urbana en altura”, una obra que fa una recopilació de treballs i opinions de reconeguts experts internacionals, basats en la seua experiència professional, tant empresarial com a acadèmica i de gestió. Solano ha sigut el responsable de la redacció del capítol 9 titulat «Façanes verdes: experiències internacionals» i en ell descriu alguns dels projectes més destacats com és el cas el jardí vertical més gran del món. Un edifici del barri Chapinero Alt de Bogotà (Colòmbia), batejat com Santalaia, un colós de més de 3.100 metres quadrats. A més, també explica els múltiples beneficis que aporten els ecosistemes verticals a les ciutats i als seus habitants.

Ignacio Solano. “Agricultura urbana en altura”. Foto: Ignacio Solano

Ignacio Solano. “Agricultura urbana en altura”. Foto: Ignacio Solano

El llibre s’estructura en tres parts: la primera, sobre el paper de les àrees verdes en les ciutats, la segona, sobre tecnologia i disseny i la tercera, sobre paisatgisme i medi ambient. L’objectiu d’aquesta publicació és transmetre les diferents maneres amb els quals es pot millorar el benestar ciutadà. L’obra té de 312 pàgines, dividides en 27 capítols en els quals col·laboren 44 autors de 15 països d’Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia, amb una gran varietat de professions: arquitectes, enginyers, agrònoms, botànics, físics, químics, filòsofs, dissenyadors, economistes i sociòlegs, entre uns altres.

Amb aquesta publicació Ignacio Solano vol fer un pas més en el seu objectiu de conscienciar a la societat de la necessitat de portar les zones verdes a les ciutats. És una manera de reforçar i complementar els coneixements de la xarxa mundial de constructors d’Ecosistemes Verticals a nivell internacional.