La regidoria de Dona i Igualtat, dins de la seua política de conscienciació per a aconseguir una igualtat efectiva entre dones i homes, ha presentat a tota la ciutadania campellera una proposta igualitària per a les vesprades dels diumenges. Es tracta d’una selecció de contes breus que pretenen fomentar la trobada pedagògica entre les famílies amb un missatge molt clar, el d’aconseguir la igualtat a través de l’educació i la cultura per a aconseguir una societat igualitària.

Per aquest motiu, la regidoria ha seleccionat diferents narracions infantils per a gaudir en família durant aquests dies en què hem de quedar-nos a casa. “Els contes ens permeten desenvolupar la imaginació, la creativitat i la fantasia. Si a més són històries que introdueixen perspectiva de gènere, ajudem a fomentar els valors amb els quals es pretén aconseguir la igualtat real”, manifesta Mª José García, tècnica d’Igualtat.

Aquesta iniciativa es va posar en marxa diumenge passat a través de les xarxes socials i web de l’Ajuntament del Campello amb la presentació del conte “Jo vaig amb mi”, de l’escriptora Raquel Díaz Reguera. Durant els tres pròxims diumenges, la regidoria convidarà al Campello a compartir en família “El xiquet que no volia ser blau, la xiqueta que no volia ser rosa”, de Patricia Fitti; “Arturo i Clementina”, d’Adela Torí i “L’encantadora dels números” i “Oh, Ada”, de Jordi Bayarri.

La ruptura dels estereotips i rols sexistes forjats a edats primerenques és el primordial objectiu de la regidoria que ha apostat per aquesta iniciativa per a optimitzar al màxim les oportunitats de convivència familiar “Són dies en què passem moltes hores compartint. Són hores ideals per a emprar recursos didàctics que transmeten els valors encaminats a erradicar les desigualtats” que ens brinda aquest obligat confinament, originat per la propagació mundial del COVID-19., afirmen.