L’edil d’Igualtat, Alba Laserna, va explicar hui el motiu de la celebració de les diferents accions al llarg d’aquest mes de novembre amb motiu del dia 25 de novembre contra la Violència de Gènere, que té com a objectiu fer front als nous models de violència a través de les tecnologies, l’àmbit digital i de les xarxes socials.

En roda de premsa, acompanyada per la directora de la Seu Universitària, María Ángeles Alonso, la tècnic d’Igualtat, María Cruz Pla, i la dissenyadora del cartell, Clara Menor, la regidora va afirmar que “hem anomenat a aquestes jornades d’actualització perquè és cert que la normativa vigent, de 2004, no abasta noves situacions vinculades a les noves tecnologies, també aprofitades per a l’exercici de la violència de gènere, especialment entre les dones més joves”.

Les I Jornades en línia d’actualització en Violència de Gènere: nous escenaris, nous reptes’ s’inicien demà fins dijous que ve amb la participació d’importants referents professionals i estudiosos en matèria d’igualtat i violència de gènere. Les activitats, que compta amb la col·laboració de la Seu Universitària de Villena, estan enfocades a professionals i particulars interessats en els temes d’igualtat i violència de gènere, les inscripcions del qual ho han convertit en un fòrum internacional amb forta participació de països llatinoamericans.

Laserna va relatar les dades de la Delegació del Govern que afirmen que hi ha un descens en l’edat dels agressors i de les víctimes, i un augment del percentatge d’agressors del 21% que són menors d’edat. “I on l’escenari de violència s’inicia o desenvolupa en l’àmbit digital sobre el qual cal conscienciar i no restar-li importància socialment”, va afegir la regidora d’Igualtat.

Per part seua, la directora de la Seu Universitària, María Ángeles Alonso, va explicar que les primeres activitats desenvolupades fa 15 anys a Villena per part de la UA van ser en relació a qüestions d’igualtat i gènere. I va reconéixer que “encara són necessàries aquest tipus activitats de conscienciació i formació per a atallar aquesta xacra de la violència de gènere”.

Autotaller per a adolescents

D’altra banda, la Regidoria d’Igualtat desenvoluparà on line la nova edició del ‘Autotaller Prínceps i Princeses’ que té com a objectiu sensibilitzar a adolescents sobre la violència de gènere, impartit pel psicòleg Juan Lillo, segons va explicar la tècnic municipal, María Cruz Pla.

“A la vista de la situació hem editat un manual, que en alguns centres el tenen en format digital, per a arribar a uns 600 menors de secundària amb un clar objectiu de previndre comportaments i formar a docents en aquesta matèria”, va assenyalar la responsable d’Igualtat a l’Ajuntament de Villena.