El Centre d’Art L’Estació de Dénia va inaugurar aquesta setmana la mostra artística “Estructures Volants amb José María Yturralde”, englobada dins de la programació d’activitats paral·leles dedicades al coneixement, l’apoderament de les humanitats i a la cultura del Dénia Festival dels Humanitats, que se celebrarà del 26 al 28 d’octubre de 2023 en la capital de la Marina Alta.

L’exposició recull una sèrie d’obres de l’artista José María Yturralde i té com a propòsit la creació de cometes, estructures lleugeres, tridimensionals, significatives estèticament i capaces de volar amb energies naturals com és el vent. Per a explicar les seues creacions i deixar volar els seus enginys, Yturralde oferirà una conferència el pròxim 17 d’octubre, a la platja de la Punta del Raset de Dénia.

L’acte d’inauguració de la mostra ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, qui ha qualificat aquesta activitat com “una manera excepcional i plena de simbolisme de donar la benvinguda a la segona edició del Festival dels Humanitats de Dénia: deixant ‘volar’ el pensament, la imaginació i la creativitat”.

Grimalt ha anunciat també que “estem treballant amb la Universitat Politècnica de València en un projecte d’activitats anual, a la nostra Ciutat del Pensament, que conclourà en un apartat especial dedicat a les Belles arts en el Festival dels Humanitats de 2024; de manera similar a l’Espai Luis Vives dedicat al món de l’empresa”.

Promoguda pel Vicerectorat d’Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la Universitat Politècnica de València i amb Toni Colomina, Beatriz Domènech i José María Yturralde com a comissaris, l’exhibició “Estructures volants amb José María Yturralde” estarà oberta al públic des de hui divendres 6 d’octubre fins diumenge que ve 5 de novembre, en horari de 10.00 a 13.00h i de 16.00 a 20:00h.

Dénia Festival dels Humanitats

Dénia Festival dels Humanitats és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Dénia i Baleària, organitzada per la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia, sota la direcció acadèmica de Josep Ramoneda i Jordi Alberich (La Maleta de Portbou) i la col·laboració especial de Fundació “la Caixa”. Aquest festival promet una experiència intel·lectual enriquidora i un punt de trobada per a explorar i compartir les fronteres del coneixement humà.

www.deniafestivaldeleshumanitats.org