Aquest divendres 25 de novembre, a les 20.00 hores, en el Forn Cultural, Juan Manuel Martínez Albert, president de Gramàtica Parda, presenta el seu primer llibre, “299 Haikus, rimes, coplillas, aforismes i alguna sentència”.
Juan Manuel Martínez, “una persona compromesa amb el món de la cultura a qui sempre li ha agradat l’escriptura i ara s’atreveix a publicar”, en paraules del regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha explicat que, després de més de 3 anys escrivint haikus, ara s’ha animat a publicar un recopilatori.
Martínez també ha aclarit que aquest llibre “no té fi lucrativa i els beneficis que es recapten de la venda del llibre aniran destinats a l’Associació de familiars de malalts d’Alzheimer d’Elda-Petrer”.
Martínez ha contat que en aquest temps ha escrit al voltant de 3.000 haikus, avançant la seua intenció de “a la primavera o de cara a l’estiu pot ser que publique un segon llibre”.
En paraules de l’autor “l’haiku és un xicotet poema japonés que consta de 3 versos de 5, 7 i 5 síl·labes. Aquesta simplicitat és molt complexa a l’hora de tancar els haikus”. A més, ha llançat una invitació al fet que tothom s’anime a escriure haikus “perquè és una manera d’entretindre’s i, al mateix temps, de forçar la nostra capacitat creativa”. I ha expressat el seu desig de “arribar especialment als joves” amb aquest llibre, apuntant que “el fet de posar-se a escriure és una cosa realment fàcil”.
La regidora d’Educació, Sabina Sendra, serà l’encarregada de fer la presentació d’aquest primer llibre de Juan Manuel Martínez.