La 53a edició de la Fira del Llibre d’Alacant que organitza la regidoria de Cultura sota el lema ‘Històries a la llum del Mediterrani’ arranca aquest divendres a les 18.30 hores en l’Espai Sèneca amb la conferència de l’escriptora alacantina Lola Blasco i continuarà amb una àmplia programació fins al pròxim 14 de maig.
En la primera jornada de la fira tindrà lloc també un col·loqui a càrrec d’Elia Barceló sobre la seua obra ‘Amores que maten’, a les 19.30 en l’Espai Sèneca i a les 20.30 hores es produirà la trobada amb José Manuel Mata, en el qual comentarà les seues novel·les ‘Corrals’ i ‘El avionazo, una història de Frida i Marilyn’, amb la qual va ser finalista del Premi Planeta 2022.
El regidor de Cultural, Antonio Manresa ha assenyalat que “la Fira del Llibre s’ha anat afermant a Alacant gràcies a l’àmplia oferta d’activitats, dirigides a tots els públics, que posen en valor la literatura i a tot el sector”.

Un centenar d’autors
Aquest primer cap de setmana de la Fira del Llibre comptarà amb la presència de reconeguts autors com Elvira Mínguez o Jon Sistiaga, que estaran en l’Espai Sèneca el dissabte a les 13 i 19.30 hores respectivament. Així mateix, entre la programació del diumenge destaca, a les 13 hores, el col·loqui amb Manuel Vilas, Premi Nadal 2023 amb la seua novel·la ‘Nosaltres’.
Durant aquestes dues setmanes passaran per la Fira del Llibre d’Alacant un centenar d’autors locals com Luis Leante, Esther López Barceló, Blas Ruiz Grau i nacionals com Agatha Ruiz de la Prada, Susana Martín Gijón o Cércol Sáinz.
S’han programat taules redones, activitats literàries i signatures de llibres, a més de sessions dirigides al públic infantil. L’accés és gratuït durant tota la Fira i les activitats per als més xicotets necessiten inscripció prèvia, a realitzar en la web oficial https://ferialibroalicante.com/