La nova web de les Biblioteques Municipals de Villena oferirà la nova hemeroteca digital històrica de Villena on es podrà consultar més de 6.000 documents corresponents a les diferents publicacions de periòdics i revistes culturals des de 1881 fins a 1950, segons han avançat l’edil de Cultures i Biblioteques, María Server, i el director de les Biblioteques Municipals, Francisco García.
Server ha assenyalat que els investigadors i el públic general tindran accés a aquestes publicacions a partir del 23 de novembre, data de la presentació oficial de la nova web de la Biblioteca, on s’allotja l’Hemeroteca Digital Històrica. “Tindrem un repositori digital de tota l’activitat editorial de Villena, que va ser molt prolífica quant a premsa i revistes culturals, i que ara estarà oberta a la ciutadania i disponible amb caràcter gratuït”, ha comentat.
La regidora va convidar a la ciutadania a participar en la presentació oficial del portal web d’accés a aquest servei, previst per al 23 de novembre a les 20.00 hores en la Sala d’actes de la Casa de la Cultura.
Per part seua, el director de la Biblioteca i impulsor del projecte ha indicat que aquest nou servei tindrà un alt valor per a investigadors i amants de la història de Villena, ja que en les diferents publicacions es recullen dades de gran interés de la vida quotidiana, cultural, econòmica i política de les diferents èpoques històriques.
García va destacar que es podrà consultar els exemplars de la publicació més antiga, La Maragda, la primera edició de la qual va ser en 1881. El responsable de les Biblioteques municipals ha assenyalat el treballat de més d’un any que ha permés “el pas del microfilm a digital de la col·lecció, amb la finalitat de contribuir no sols a la seua preservació, sinó també a la seua difusió”, i va afegir que amb aquest projecte “es dona a conéixer la vida quotidiana de la nostra ciutat de fa més de 140 anys. I està concebut com un projecte viu” al qual es pot anar sumant nous exemplars que la ciutadania dispose i puga anar aportant per a ampliar la col·lecció.
Comentarios