El Ministeri de Cultura ha guardonat a la Biblioteca de Villena amb un dels premis María Moliner per la seua activitat a favor de la promoció de la lectura en els municipis de menys de 50.000 habitants, dotat amb un premi en metàl·lic de 2.000 euros, segons ha explicat hui l’edil de Biblioteques de Villena, Eva García. El reconeixement, un dels 10 que s’han entregat en tota la província, és fruit del “esforç que ha fet i fa l’equip de biblioteca de Villena, malgrat les dificultats que hem passat amb la situació de pandèmia”. El premi serà destinat a la compra de nou material per a la biblioteca.

García ha comentat que Villena no va poder optar a una categoria major perquè ja va ser premiada en 2012. Per part, el director de la Biblioteca, Francisco García, ha explicat que el projecte reconegut ara pel Ministeri es titulava “La Biblioteca Educadora”, un projecte que tenia una clara intenció d’arribar al públic amb més dificultats d’accés a la lectura.

Aquest guardó s’emmarca en les constants campanyes de difusió de la lectura que es desenvolupa a través de les Biblioteques de Villena. De fet, tal com va anunciar el responsable d’elles, es tornarà a reeditar la campanya d’animació a la lectura entre els centres escolars. “Ja hem establit el primer contacte i les reunions amb ells, i estem convençuts que participaran tots els col·legis”, va comentar.

El projecte és atendre els cursos d’infantil des dels tres anys fins a quart de primària, amb visites a la biblioteca La Paz o Miguel Hernández, amb activitats d’animació vinculades a la història de les diferents biblioteques de la ciutat, que l’any vinent compleixen el seu 40 aniversari.