Les jornades organitzades per la Càtedra d’Arquitectura Sostenible de la Universitat d’Alacant tenen com a objectiu mostrar aquells aspectes que relacionen el passat i el futur de la societat atesos aquells aspectes que afecten directament les persones des de les òptiques dels recursos i clima, arquitectura, educació infantil, salut i biodiversitat.
«Del passat al futur: un dia l’any 2030» és una jornada transversal centrada en l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que es desenvolupa entre el 28 i el 30 de novembre al Museu de la Universitat d’Alacant on s’impartiran xarrades i tallers amb diferents activitats.
A través de les diferents activitats es mostraran referències clau del món de la sostenibilitat en arquitectura i es coneixeran exemples de l’ús dels ODS 2030 a través de treballs per projectes a l’aula i dinàmiques transversals a diverses assignatures com Art, Literatura, TIC, Ciències Naturals, Ciències Socials, Anglès o Matemàtiques i també es presentaran activitats divertides i una mica utòpiques, fàcils de replicar i personalitzar a l’aula.
Entre les diferents xarrades organitzades, el catedràtic Jorge Olcina presentarà el Laboratori del Clima, es tractarà l’economia circular i una taula redona abordarà l’urbanisme i els entorns saludables amb el vicerector d’Infraestructures, Salvador Ivorra; el doctor en Urbanisme, Pablo Martí; el tècnic d’Obres i Infraestructures, Antonio Morata i la tècnica de Rectorat i Serveis Generals, Raquel Sánchez.
Les jornades de la Càtedra d’Arquitectura Sostenible també compten amb dos tallers, un sobre la construcció en fusta i un altre sobre cuina freda. La Universitat d’Alacant també serà protagonista en la xarrada de Raquel Sánchez en la qual exposarà l’evolució del campus des de finals del segle XIX i el catedràtic de Zoologia, Eduardo Galante parlarà sobre «Ciudad e insectos: creando hábitats».