La Casa Mediterráneo va celebrar la passada setmana la IV Trobada amb Països del Mediterrani en aquesta ocasió dedicat a Israel. L’antiga estació de Benalúa va acollir la presentació del documental sobre el país, un projecte realitzat per la periodista Anabel Roses i el fotoperiodista Rafa Arjones.

La dansa també va formar part de la programació en la qual s’estrene una peça creada per la ballarina il·licitana Asún Noales i la ballarina i coreògrafa israeliana Ravid Abarbanel. Un mes de treball a Espanya, amb quatre hores diàries de dedicació, va permetre descobrir una creació realitzada des de la trobada que ha permès, en la seua fase preparatòria, aquest esdeveniment internacional promogut per la Casa Mediterráneo.

Es va organitzar també un cicle de cinema israelià en la Seu de la Universitat d’Alacant. Entre els títols de les pel·lícules que es projectaran es troben «La banda ens visita» dirigida per Eren Kolirin, «Zero Motivation» de Talya Lavie o «Wounded Land» del director Erez Tadmor, entre unes altres.

A més, Casa Mediterráneo va inaugurar una exposició de fotografia titulada “Israel: llums i contrastos”, del fotorreportero Manuel Lorenzo. En el format, al que ja ens tenen acostumats, en reproducció de 3×2 metres, es va presentar una selecció de 16 peces enfrontades de l’Israel tradicional-històric de Jerusalem i l’Israel contemporani-financer de la ciutat de Tel Aviv.

Pel que fa a la literatura es va realitzar una trobada en la llibreria 80 Mons amb l’escriptora israeliana Galit. D. Carlibach que a més, en el concert de clausura va acompanyar al cantant i compositor Shmuel Zeltser.