La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola ha llançat una nova activitat a través de les seues xarxes socials. Es tracta de “RecCultura” una iniciativa mitjançant la qual es donaran a conéixer els principals museus d’Oriola, el patrimoni local, exposicions i curiositats culturals i històriques.

“Tots els dies realitzarem una publicació en les xarxes socials de la regidoria de Cultura, @CulturaOrihuela, per a donar a conéixer la riquesa cultural, patrimonial i històrica amb la qual compta el nostre municipi”, ha explicat la regidora Mar Ezcurra, qui ha apuntat que “les publicacions estan realitzades pels guies turístics que treballen en la nostra regidoria”.

“RecCultura” pretén mostrar tots els tresors que alberga el municipi d’Orihuela a través de les xarxes socials en uns temps en els quals és impossible visitar els museus i centres culturals. “Pretén mantindre viva la nostra cultura i donar a conéixer el nostre patrimoni cultural”, ha explicat Ezcurra.

Aquesta activitat se suma a les moltes posades en marxa per les Regidories de Cultura i Joventut des que s’aprovara l’Estat d’Alarma i el confinament degut a la crisi sanitària provocada pel COVID 19. De fet, encara continua, i amb molt d’èxit, la celebració del Dia del Llibre. Una activitat en la qual han participat hui dia més d’un centenar de persones manant un paràgraf del seu llibre preferit al correu de la regidoria, laculturanoseparaenorihuela@gmail.com, perquè aquest siga publicat en les xarxes socials i puga ser endevinat el seu títol.

Molt d’èxit també va tindre l’Exposició Online Col·lectiva posada en marxa per la regidoria de Cultura en la qual van participar mig centenar de persones manant les seues obres d’art particulars.

Així mateix, Cultura va posar en marxa els primers dies de confinaments tres concursos participatius, el de Relat Breu, el de Dibuix Infantil i el de Fotografia.

“La Cultura no es pot parar a Orihuela i si no podem eixir al carrer, la farem des de les nostres cases, però no la pararem. De fet, la Cultura serà el motor de reactivació del nostre municipi quant tot això passe”, ha avançat Mar Ezcurra, qui ha avançat també que la seua regidoria “està ultimant un pla de xoc de reactivació del municipi a través de la Cultura i esdeveniments d’oci que animen zones comercials i de restauració i comptant amb les societats musicals i culturals del municipi”.