La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha presentat el Concurs ‘Els millors relats breus juvenils de la província d’Alacant’ que celebra la seua quinzena edició. La Diputació col·labora un any més amb l’Associació provincial de Llibreters i Paperers per a promocionar la cultura i posar-la a l’abast de tots els ciudadanos. El principal objectiu d’aquest certamen, tal com ha explicat Parra, és fomentar la lectura i l’escriptura entre les noves generacions. Parra ha explicat els detalls al costat del president de l’Associació de Llibreters, José Antonio López Vizcaíno, i ha mostrat el seu suport, “a una cita en la qual participen anualment més de 8.000 alumnes d’Educació Secundària Obligatòria de centres de la província d’Alacant i amb el qual pretenem motivar-los a llegir i a desenvolupar la seua creativitat a través de l’escriptura”.

Per part seua, López Vizcaíno, ha confirmat l’evolució del concurs i ha explicat que “va començar amb una participació de 15 centres d’educació, quan es va fundar 2006, i en els últims anys aquesta xifra ha augmentat fins als 80, que representen un 33 per cent de la xarxa provincial. El nostre objectiu és arribar a 101 instituts de Secundària”. A l’acte de presentació ha assistit a més el secretari general de Facpyme, Francisco Rovira, qui ha mostrat el seu suport a aquesta iniciativa.

La diputada de Cultura ha agraït al professorat la seua col·laboració perquè “ells són, sens dubte, els qui motiven als nostres joves a desenvolupar competències comunicatives en les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana, valencià i castellà”, ha remarcat. Els docents realitzen a més una important labor en el procés de preselecció dels millors treballs.

La data de lliurament dels relats conclou el pròxim 1 de març i el concurs està obert a tots els estudiants d’Educació Secundària Obligatòria dels centres d’ensenyament de la província. Els interessats hauran de presentar una història original, inèdita i de tema lliure, tant en valencià com en castellà i amb una extensió màxima de mil paraules.

Els centres participants realitzaran un primer procés de selecció a les seues aules amb una activitat de lectoescriptura en la qual, al llarg de catorze edicions, ha participat una mitjana de 8.700 alumnes. En una segona fase, l’equip del col·lectiu de llibreters seleccionarà els 101 millors relats que després es publicaran en un llibre i, a més, s’entregarà un obsequi als tres primers premiats, als seus docents i als tres accèssits. Finalment, el mes vinent de juny en el ADDA s’organitzarà una gala amb una actuació en la qual tindrà lloc el lliurament dels tres primers premis, els accèssits i el premi editorial. La resta dels 101 autors seleccionats rebrà un diploma.

Parra ha animat a participar a tots els joves que complisquen els requisits per a poder accedir a algun dels premis o accèssit i tindre la possibilitat de veure la seua història publicada. L’e-mail de contacte habilitat és relatos@alicantelibros.com.