La Diputació d’Alacant ha destinat aquest any 220.000 euros a la recuperació i posada en valor de les Termes Públiques del Municipium Romano de La Vila Joiosa, en el marc del seu programa d’ajudes per a la conservació i valorització del patrimoni arquitectònic de la província.
El diputat de l’àrea d’Arquitectura, José Ramón González de Zárate, ha visitat  l’emplaçament al costat de l’alcalde de la localitat, Andreu Verdú, el director de l’Àrea d’Arquitectura, Rafael Pérez, i altres tècnics municipals. Allí, han comprovat in situ l’estat dels treballs de recuperació impulsats per la institució provincial. “La Diputació manté el seu programa de foment i cooperació municipal per a la recuperació del patrimoni arquitectònic i, en aquest cas, tant pel seu valor històric com per la seua ubicació, les termes de La Vila Joiosa són un dels projectes més singulars de la nostra línia d’ajudes”, ha explicat el diputat.
La Diputació, a través de l’Àrea d’Arquitectura, va iniciar el seu suport tècnic i econòmic en 2019 amb la redacció del Pla Director per a recuperar les termes de Allon. Després d’aquest pas, i a fi de continuar col·laborant amb el consistori de La Vila, els pressupostos d’aquest exercici han contemplat una subvenció de 200.000 euros per a escometre les dues primeres fases de les sis previstes de cara a la museïtzació i integració urbana d’aquest llegat.
Aquesta primera acció se centra en les labors de neteja i preparació del solar en el qual es troben les termes, i la segona fase abastarà l’actuació arqueològica prèvia.