La rotonda de l’Ancora, a la platja del Albir en L´Alfàs del Pi s’ha vestit de luxe per a acollir l’exposició “3000 anys de cultura del vi Alacant”, el projecte amb el qual el Consell Regulador de la DOP conta la història i valors d’aquesta figura de qualitat pels diferents racons de la província.
A través de tres il·lustradors contemporanis que utilitzen tant l’aquarel·la, com el collage, es compten les fites històriques d’aquest sector a la província. Els artistes són Miguel Calatayud, premi nacional d’il·lustració i un referent nacional, Paula Alenda i Erra Gálvez, joves i reconeguts artistes.
La inauguració ha comptat amb la participació de l’alcalde de la ciutat Vicente Arqués, així com el regidor de turisme, Luis Miguel Morant i altres membres de la corporació municipal. Ells, al costat del president del Consell Regulador, Pepe Reus, han visitat l’exposició acompanyats de la Ruta del Vi i la Fundació Cajamar, entitat bancària que patrocina la ruta d’aquesta exposició.
L’alcalde ha destacat el gran patrimoni cultural que té el vi, i en concret “el que l´Alfàs aporta a aqueixa història, com els seus actuals cellers, els socis de la Ruta del Vi o el gran jaciment i vila romana del Albir”, situat a només uns metres d’aquesta exposició.
L’exposició exterior romandrà en aqueixa ubicació fins al 25 de novembre.