Setze joves campellers, de 12 i 18 anys d’edat, van ser premiats per la FAD (Fundació d’Ajuda a la Drogoaddicció) i la Diputació d’Alacant, aquest dijous 21 de novembre, per l’esforç i compromís demostrat en la realització d’uns curts, “El Bes” i “El vol del Cometes”, l’objectiu principal dels quals radicava a conscienciar sobre el consum abusiu d’alcohol entre adolescents.

L’acte va tindre lloc en el Centre Social “El Barranquet”, seu de la UPCCA del Campello (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives), que a través de la regidoria de Benestar Social, la titularitat del qual recau en Mercé Pairó (Cs), va posar en marxa el passat 12 d’agost, un taller socioeducatiu de curtmetratges, la finalitat dels quals era la prevenció en l’ús excessiu de substàncies etíliques entre joves.

El resultat d’aqueixa acció preventiva-formativa ha culminat en aquest emotiu acte al qual han assistit un centenar de persones entre els guardonats, els seus familiars, treballadors del Centre Social “El Barranquet”, l’alcaldessa en funcions, Lourdes Llopis (PP), la presentadora de la cerimònia i regidora de Serveis Socials, Mercé Pairó (Cs), l’edil de Joventut, Cristian Palomares (PP) i el primer Tinent d’Alcalde, Juliol Oca (Cs).

Així mateix, entre els convidats i ponents d’aquesta celebració cal destacar a Raquel Díez, responsable de Prevenció Infantil i Juvenil de la FAD, a Elvira Tarruella, responsable del departament d’Igualtat de la Diputació d’Alacant, Javier Moreno, tècnic de la UPCCA i Juan Luis Aparicio, educador social de la regidoria i Mª José García, tècnic d’Igualtat i actriu en un dels curts premiats.

EL PREMI A l’ESFORÇ

Com recompensa a l’esforç realitzat per aquests adolescents campelleros, l’Ajuntament de El Campello, la FAD i Diputació d’Alacant conjuminen les seues forces per a oferir el reconeixement degut a totes i cadascuna de les persones que treballen cada dia per la prevenció de conductes addictives relacionades amb el consum d’alcohol en edats primerenques.

En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials, Mercé Pairó (Cs) va voler destacar “l’atractiu d’una proposta que va consistir a generar un projecte preventiu per als nostres joves, donant-los l’oportunitat de realitzar una activitat suggeridora en una època, el mes d’agost, on habitualment el municipi té menys activitat”.

“L’entusiasme dels propis tècnics per a donar vida al projecte malgrat qualsevol avatar, inclosa l’època de l’any en què ens trobàvem, va concloure en un pla de rumb fix però itinerari incert que hui podem tindre la convicció i seguretat que ha sigut un autèntic èxit”, va manifestar l’edil.

Per part seua, Elvira Tarruella, responsable del departament d’Igualtat de la Diputació d’Alacant, durant la seua intervenció, va voler ressaltar la importància de l’educació en valors dels nostres joves. “És fonamental per al seu desenvolupament personal i per a una cívica convivència. Això és el que es persegueix amb el programa “Cinema i Educació en Valors”, on el cinema i els mitjans audiovisuals, suposen mitjans atractius per a previndre conductes de risc en la joventut”.

Així mateix, Raquel Díez, responsable de Prevenció Infantil i Juvenil de la FAD, manifestava que li ha semblat de molta importància que els joves de El Campello s’hagen implicat amb aquesta activitat i qualificava el resultat de “excel·lent”. A més, desitjava “que aquest tipus d’activitats siguen una excusa perquè els joves pensen sobre aqueixos ‘supuestos beneficios’ que comporta el consum d’alcohol”. I va destacar la importància de desenvolupar una actitud crítica per a arribar a ser persones amb una plena autonomia.

CORTO & CAMBIO

“Corto&Cambio” va finalitzar amb el lliurament de premis i diplomes a tots i cadascun dels implicats en aquesta actuació preventiva per part de l’alcaldessa en funcions, Lourdes Llopis (PP). Un altaveu intel·ligent i diploma municipal per als participants i un suculent berenar van ser el colofó perfecte d’una jornada imbuïda d’emoció, “bon rotllo” i, sobretot, prevenció.