La família d’animals del parc de naturalesa Terra Natura Benidorm ha crescut gràcies al naixement d’una cria de muntjak de Reeves (Muntiacus reevesi). Amb l’arribada d’aquesta cria, ja són sis els exemplars de l’espècie que habiten en les instal·lacions del complex benidormense. Aquesta espècie, pertanyent a la família dels cérvidos, destaca pel peculiar so que emet quan es troba en perill, i que s’assembla a un lladruc.

La mare de la cria, cridada Gilda, no va necessitar assistència per part dels veterinaris durant el part, ja que es va desenvolupar de forma normal i no va haver-hi cap tipus de complicació. Gens més néixer, els veterinaris han realitzat un examen visual al petit exemplar per determinar el seu estat general de salut, confirmar si la morfologia era correcta i si el comportament de la resta del grup davant l’arribada de la nova cria era adequat.

Després de transcórrer els primers dies de vida de la cria i observar la conducta del grup de l’espècie, s’ha detectat per part dels cuidadors que existia rivalitat entre els dos mascles del grup. Aquesta rivalitat ha originat diferents baralles entre tots dos mascles, per la qual cosa s’ha hagut de traslladar provisionalment a un d’ells a una altra instal·lació.

La gestació del muntjak és de set mesos. En néixer, les cries es posen dempeus de forma immediata i comencen a caminar i córrer, encara que amb certa malaptesa al principi. A partir dels quatre mesos s’independitzen de la seva mare i aconsegueixen la seva edat adulta als sis mesos. En el procés de criança no intervé el pare.

La seua extrema timidesa els fa que tendeixin a amagar-se inicialment fins que, a poc a poc, adquireixen una major confiança amb el seu nou entorn. No obstant això, quan han de defensar el seu territori utilitzen els ullals que posseeixen.

L’espècie sol viure uns 17 anys aproximadament i en néixer tan solament pesen uns 600 grams, que en la seva etapa adulta poden arribar a convertir-se en 20 quilos. La grandària d’aquests animals oscil·la entre els 89 i 135 centímetres. És originària de Xina i Taiwan i habiten en els boscos subtropicales de tots dos països, aprofitant l’àmplia varietat de plantes que hi ha en ells per alimentar-se, així com de petits animals, carronya i fongs.

 Sobre Terra Natura Benidorm

Terra Natura Benidorm és un parc de naturalesa i animals dedicat a l’oci familiar que compta amb una col·lecció de més d’1.000 animals, de 150 espècies diferents (50 d’elles en perill d’extinció). La seva superfície es divideix en quatre àrees que representen els continents d’Amèrica, Àsia i Europa, i la zona de Pangea, inspirada en l’origen de la Terra. El recorregut per les seves instal·lacions fa que els visitants se submergeixin en el concepte de zooinmersión i otretat.