Amb motiu del 90º Aniversari de la Festa de Fogueres, el Museu Arqueològic d’Alacant MARQ ha acollit aquesta setmana la presentació del llibre de Fogueres Especials, “Alacantinos i… Especiales”, de Luis Miguel Sánchez, periodista i escriptor, qui ha volgut recopilar als quasi 50 artistes alacantins de Fogueres Especials que han plantat en la nostra ciutat des de 1946 fins a l’actualitat.

A la presentació han assistit l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, el vicepresident de la Diputació, Carlos Castillo, el president de la Federació de Fogueres, Manuel Jiménez, la Bellea del Foc, Aleida González, els qui han compost la taula, acompanyant al seu autor.

Dividit en 48 capítols, el primer està dedicat a Ramón Marque qui va plantar 40 especials. En el compendio també es reflecteix en l’últim capítol l’obra que van plantar Pedro Abad i Federico Molinero en La Ceràmica en 2011 titulada “Contemplar-te”.

A més, el llibre inclou més de 300 fotografies i esbossos, sumant un total de quasi 400 fogueres plantades a Alacant durant aqueixes dates, on cadascuna va acompanyada d’una síntesi explicativa d’aquests monuments.

Amb aquest van nou els llibres publicats per l’escriptor alacantí Luis Miguel Sánchez, i el tercer dedicat a la Festa de Fogueres.

Entre els assistents a la presentació es trobaven el president del Gremi d’artistes, Joaquín Rubio, així com diferents artistes de fogueres i comissionats de la Festa.

Aquest llibre està dedicat al 90º Aniversari dels Fogueres de Sant Joan, i editat per la Diputació d’Alacant.