La programació cultural de la Seu Universitària de la Universitat a Villena per a l’últim quadrimestre de l’any està protagonitzada per la figura del villenense José María Soler, amb motiu de la commemoració del 25 aniversari de la seua defunció. El director de la Seu Universitària, Aurelio López-Tarruella, va expressar en roda de premsa “l’enorme il·lusió que he posat en l’organització d’unes jornades, al llarg de dos dies, per a reconéixer i conéixer millor la figura de José María Soler en les dues facetes, com indica el títol d’aquesta activitat: com a arqueòleg i com a humanista”.

‘José María Soler, arqueòleg i humanista’ és el títol del conjunt d’activitats organitzades per la Seu, que es convertirà en el punt de trobada dels diferents actes de commemoració del 25 aniversari de la defunció de José María Soler, que tindrà lloc el 12 i 13 de novembre.

La programació recull diferents propostes al llarg d’aquests dos dies en la qual s’analitzaran la figura com a arqueòleg i investigador amb la participació d’experts de la Universitat d’Alacant i del Museu Arqueològic Provincial d’Alacant (MARQ). En la segona jornada, les diferents ponències organitzades tractaran del paper de Soler com a humanista, per les seues vinculacions amb el món de la cultura, la música i dels estudis científics en el món de l’arqueologia.

Consolidació de l’oferta

La resta de la programació, que sumen quasi 30 activitats diferents fins a final d’any, manté i consolida les cites tradicionals dins de la programació de la Seu Universitària, perquè “les coses bones i ben fetes no hi ha per què tocar-les”. En aquest sentit, continuaran els cursos de valencià en línia, les ‘Trobades Fe, Cultura i Ciència’, les tertúlies de ‘Les Charraícas de la Tèrcia’, la programació teatral en el Teatre Chapí o el certamen de Poesia Poeta Amalio Gran, així com la represa del Club de Lectura. No obstant això, el propi director de la Seu no va descartar “sorpreses” en la programació introduïdes al llarg de les pròximes per a aquests quatre mesos que resten de 2021.

El director de la Seu Universitària va destacar l’exposició sobre l’economista alacantí, impulsor de la macroeconomia, Germà Bernàcer, que tindrà lloc a la Casa de la Cultura entre el 25 d’octubre al 14 de novembre. Una excusa per a conéixer i reconéixer l’aportació d’aquest alacantí a la ciència econòmica moderna.

A més, la Seu acollirà conferències sobre l’escriptor Mario Benedetti, a càrrec de la catedràtica de Literatura Hispanoamericana, Eva Valero, sota el títol de “De l’exili al desexilio: Mario Benedetti i les pàtries interines”, programat per al 22 de setembre.

L’1 d’octubre tindrà lloc la presentació de llibre ‘Fundamentun Ecclesiae Lacobi de Villena’ de Sancho García de Medina, que serà presentat per Ángel Luis Prieto de Paula, Catedràtic de Literatura espanyola de la Universitat d’Alacant i Francisco Marsilla, professor de Ciències i tècniques historiogràfiques de la Universitat de Múrcia. La xarrada estarà moderada per Ginés Pardo, Delegat Diocesà per a la Fe i la Cultura

Les Fotovoltaiques a debat

D’altra banda, López-Tarruella també va avançar l’organització de la ‘Taula Redona Planta Fotovoltaiques: beneficis i incerteses’. Segons va explicar el director de la Seu, la intenció és oferir tota la informació possible, des de tots els angles i àrees de coneixement, per a poder disposar d’una opinió sobre aquesta qüestió, que té gran importància a la ciutat de Villena.

Per a això, ha comptat amb experts de primer ordre en aquesta àrea com German València, professor Titular de Dret Administratiu UA; Francisco Gallud, tècnic d’Investigació de la UA; a més de responsables de la Conselleria de Medi Ambient amb competències en aquesta matèria. La taula estarà moderada per José Chofre, professor Titular de Dret Constitucional i Director de la Càtedra de Nova Transició Verda de la UA.