El Institut Valencià de Cultura ha posat en marxa el canal #quedateencasa per a oferir setmanalment continguts culturals de totes les seues àrees: teatre, música, cinema. La Filmoteca inclou pel·lícules restaurades i curtmetratges de producció valenciana.
PEL·LÍCULES RECUPERADES
FESTES DE LA MARE DE DEU DAGOST O DELS ALFÁBEGUES. Espanya, 1926. 8′
No sabem quan tornarem a gaudir de les festes al carrer, que són part essencial de la idiosincràsia del poble valencià. Mentrestant, i com és habitual, el cinema acudeix al nostre rescat. Aquestes imatges recuperades d’un reportatge inacabat sobre la Festa dels Alfábegues (alfàbegues) a Bétera en 1926 ens transporten a un món llunyà on els carrers, repletes de gent, desborden alegria. La salvaguarda de testimoniatges visuals tan valuosos com aquest només és possible gràcies a la generositat dels dipositants i al compromís de les institucions amb la tasca dels arxius fílmics.
Més info: http://www.restauracionesfilmoteca.com/cine-valenciano/no-ficcion/betera-festes-alfabegues/
#LAFIESTADELCORTOENCASA
Nova sessió: Primers curtmetratges. Ficció. 53’. +13
Una sessió de curts dels directors valencians que han estrenat llargmetratges destacats aquests últims anys: Nacho Ruipérez (El desenterre), Alex Montoya (Assemblea) i Roberto Bueso (La banda).
LA VICTORIA DE ÚRSULA. Nacho Ruipérez, Julio Martí. 2011. Ficció. 16’50”. +12
Una procel·losa nit, Úrsula travessa un bosc frondós. Es deté davant el reixat d’un vell cementeri i trenca les cadenes que li impedeixen entrar. A la seua mà dreta sosté una pala. En l’esquerra, una pesada maleta.
LA NOCHE DE LAS PONCHONGAS. Roberto Bueso. 2013. Ficció. 15’. +12
Abans d’anar-se a viure a Barcelona, Jorge passa la seua última nit amb les seues tres millors amics en un bosc prop del seu poble. Quan tot apunta al fet que ha sigut una mala idea, ocorre alguna cosa amb el que cap d’ells podia comptar: tres xiques majors prenen el sol seminues a l’altre costat del riu.
CÓMO CONOCÍ A TU PADRE. Alex Montoya. 2009. Ficció. 9’. +13
Cada parella té dues històries: la que li compten als seus fills… i la de debò.
Comentarios