La programació d’hivern-primavera entra en la seua recta final i aquesta setmana tindrem l’ocasió de gaudir d’una proposta teatral feta a la Comunitat Valenciana. Es tracta de “La suerte” de Pérez & Disla, protagonitzada per Juli Disla i Jaume Pérez i dirigida també per aquest últim. Una ficció teatral basada en la peripècia real dels seus autors que podrem veure el divendres 2 de juny a les 20’30 h.

La Suerte és una interessant i emocionant obra de teatre, sobre el procés d’adopció a càrrec d’una parella homoparental i interracial. La peripècia emocional i vital del seu procés d’adopció així com el llarg camí administratiu i judicial amb la finalitat de formar una família són els pilars sobre els quals es desenvolupa aquesta història. Basada en les vivències de Juli Disla i Jaume Pérez, membres de la companyia Pérez &Disla, que reflecteixen de manera natural aqueixa experiència personal en la funció. A través de la seua vivència íntima, ens parlen de la diversitat, dels models de família, de les
ones racials, dels referents, de l’entorn dels menors i de la influència de la política en tot això. És al mateix temps, un relat del que suposa el procés d’adopció no ja per a una parella homosexual, sinó per a totes les persones que decideixen iniciar i viure aqueix procés.
La funció ha rebut el Premi Nazario de Dramatúrgia Festival FOC Sevilla 2021, Premi al Millor espectacle Indifest 2022, Premi del públic Indifest 2022 i Premi del públic Festival TOC El Puig 2022 al millor text teatral.


La companyia Pérez&Disla compta amb una llarga trajectòria de treballs escènics: ‘Brindis’ (2019), ‘Willkommen Merkel’ (2017), ‘Afecte’ (2016), ‘L’home minvant’ (2014), ‘La gent’ (2012) i ‘Exposats’ (2011). Així mateix, la companyia ha sigut guardonada en diverses ocasions, amb reconeixements com el Premi Mostra de Teatre d’Alcoi, el Premi Millor Text – TOC – El Puig, el Premi a l’Espectacle més innovador i original TAC Valladolid 2014 o la nominació del Premi Max a la millor autoria revelació 2014.

TEATRE CHAPÍ de Villena
LA SUERTE de Pérez&Disla
Direcció: Jaume Pérez Roldán, Toni Agustí i Santiago Ribelles.
Intèrprets: Juli Disla i Jaume Pérez

Viernes 2 de juny 2023. 20’30 hores.
Preu únic:12 €. Preus reduïts per a menors de 30 anys i majors de 65: 10 €