“Lugares” és el títol que s’ha donat a la mostra que dilluns que ve 6 de juliol, a les 12 del matí, s’inaugura en la seu del Museu Arqueològic i Etnològic de Finestrat, amb la qual la Fundació Frax reprén la seua activitat expositiva un any després que el Patronat de l’entitat cultural decidira suspendre temporalment aqueixa labor de promoció artística davant les dificultats econòmiques que comporta la impossibilitat d’explotar recursos propis per a finançar-se.
Encara que les instal·lacions de l’entitat cultural romanen tancades al públic en primera línia de la platja del Albir (L’Alfàs del Pi), l’activitat interna s’ha mantingut durant tot aquest temps, amb organització de seminaris i actuacions musicals, el desenvolupament del futur Museu del Turisme, o la convocatòria de premis artístics i d’investigació.
Amb “Lugares” es reprenen feliçment les exposicions, que se succeiran a partir d’ara en museus, sales d’exposicions i altres espais públics de la comarca de les Marines Alta i Baixa. El president de Frax, Matías Pérez Such, ja ha arribat a acords concrets amb municipis de totes dues comarques, que en els pròxims mesos rebran aquesta mostra, integrada amb quadres que formen part els fons artístics de la Fundació.
En cada municipi s’exposaran quadres diferents, fins a completar un ampli recorregut per diverses tècniques, tendències i temàtiques que defineixen la creativitat dels centenars d’artistes que han penjat les seues obres en les instal·lacions de Frax.
L’exposició del dilluns, subvencionada per la Diputació Provincial d’Alacant, serà inaugurada per l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez Llorca, i el mateix Matías Pérez Such, en un acte públic amb aforament limitat donades les especials condicions de distanciament social d’obligat compliment per la pandèmia sanitària. La mostra estarà penjada en les parets del magnífic Museu Arqueològic i Etnològic local fins al 18 de setembre.
“Lugares” s’inclou en el cicle “Descobreix als nostres artistes”, una proposta per a donar a conéixer els fons artístics de la Fundació Frax, integrats per adquisicions i donacions acumulades durant anys de funcionament, signades per artistes que desenvolupen la seua activitat a Espanya, signatures estrangeres incloses. La mostra ha sigut possible gràcies al treball, en la coordinació tècnica, d’Héctor Baldó i María Isabel Rodríguez.
Bernabé Gómez, Concha García de Pablos, Goyo Pérez, Luisa Atanor, José Antonio Hinojos, Sari Miró, Jose J. Samper Pamblanco, Candi Camp, Antonio Ballesta, Isabel Marquina, Evaristo Alguacil, Iván Albalate, Herminio Ordóñez i Pepi Sevilla Ruano són els artistes creadors delas obres que s’exposen en aquesta ocasió.
El Museu Arqueològic de Finestrat està enclavat en un lloc privilegiat, al Parc la Font de Carré, amb unes magnífiques panoràmiques del majestuós Puig Campana, en un edifici de nova construcció annex a una antiga casa de labor agrícola de principis del segle xx, combinant d’aquesta manera tradició i modernitat. Conté dues col·leccions permanents: una d’etnologia, situada en l’antiga casa rehabilitada de la Font de Carré i una altra d’arqueologia, en l’edifici annex de nova creació.
Comentarios