El CFP Orihuela Deportiva ha convocat l’IV Certamen Literari ‘Barbacha’ en les modalitats de poesia i microrelat infantil. El concurs, en el qual es combinen narrativa i futbol, homenatja a Miguel Hernández en el mes de la seua mort i accepta exemplars fins al pròxim 1 de març de 2021.

L’entitat de la Vega Baixa desenvolupa des de la seua fundació en 2016 aquest certamen literari al costat de la Fundació Cultural Miguel Hernández, que aportarà diversos llibres del poeta per als premiats en cada categoria. En 2020 es va ajornar el certamen a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Per a la categoria de poesia, es podrà participar a partir dels 13 anys. Respecte a la modalitat de microrelat infantil, les edats compreses per al concurs van dels 8 als 12 anys. En tots dos casos, els premiats obtindran un gran lot de llibres de Miguel Hernández, “marxandatge” del CFP Orihuela Esportiva i un trofeu commemoratiu. Com a novetat, a partir d’enguany es distingirà també al segon i tercer classificat de les diverses categories.

Els temes triats hauran de guardar relació amb Miguel Hernández i el futbol o la ciutat d’Orihuela, així com també poden parlar del medi ambient o la justícia social. Les obres poètiques no superaran els 30 versos, mentre que els relats breus aniran de les 150 a les 200 paraules.

Els originals es poden enviar a l’adreça de correu electrònic orihuela.deportiva@gmail.com . El club anunciarà la fallada el pròxim 22 de març de 2021.

Les Bases reguladores poden consultar-se en el següent link: http://cfporihueladeportiva.com/iv-certamen-de-poesia-y-microrrelatos