El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Torrevella, Antonio Quesada, al costat del Gerent de l’Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta”, Miguel Fernández, han presentat la Programació Cultural de Primavera 2022, que comprén els mesos d’abril/maig, i està composta per més de 40 esdeveniments musicals, teatrals, dansa, activitats literàries, cinema, exposicions i esdeveniments per a tota la família. Una programació en la qual l’IMC ha invertit un total 70.824 €.

Dins de la diversa varietat teatral, destaquen les següents obres teatrals, Magüi Mira: Molly Bloom, que tindrà lloc el 9 d’abril, a les 20:00horas, en el Teatre Municipal de Torrevella. El 7 de maig “El Cuidador”, una obra que va entre la comèdia i el suspens, amb tres personatges interpretats per Joaquín Climent, Paco Rivero i Juan Díaz.

I el 28 de maig “Los Dioses y Dios”,, un recorregut per la mitologia que ens porta

Rafael Álvarez “El Bruixot”.

A més, l’Institut Municipal de Cultura continua apostant pel teatre familiar, en concret amb el cicle de “Teatre per a Tots”, amb dues obres destacades: el 24 d’abril “Mari Pompes” i el 22 de maig “Soy una nuez”.

En la mateixa línia d’esdeveniments familiars, el 3 d’abril es realitzarà un divertit viatge per la història de l’òpera amb l’espectacle titulat “Jugant a l’Òpera amb Mozart”, una obra didàctica i participativa.

En la línia musical, podrem gaudir d’una gran varietat d’estils, que van des del “Festival Flamenc Salines d’Or”, organitzat per la Casa d’Andalusia Rafael Alberti i el Concert de l’Oratori de Dubois “Las 7 palabras de Cristo”, el 3 d’abril, en la Parròquia de la Immaculada Concepció.

També hi haurà música coral, a càrrec dels cors locals, així com l’últim concert de la temporada de l’Orquestra Simfònica de Torrevella i l’oferit per la Societat Musical Ciutat de Torrevella “Los Salerosos” dins de la campanya Música Als Pobles.

Continuem amb el segon cicle de “Els Divendres de Palacio”, amb dues noves propostes: 22 d’abril “Andrés Santos Station Band” i el 13 de maig “Four in Orbit”.

Finalment, cal destacar el 27é Certamen Juvenil Internacional d’Havaneres que se celebrarà en el Teatre Municipal el 30 d’abril.

El 29 d’abril, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, l’Institut Municipal de Cultura ha preparat una sèrie d’espectacles tant en el teatre com al carrer.

Quant al camp literari, enguany es tornarà a celebrar la XXIV Edició de la Fira del Llibre, del 9 al 18 d’abril, en el Passeig Vista Alegre.

Ars Creatio durà a terme el recital “Poesia d’amor” i també se celebrarà la 5é Jornada de “Les Llacunes de Torrevella i La Mata”, conferència, tallers i rutes que es podran gaudir del 6 al 29 de maig.

Per als més cinèfils i amants de l’art, es representarà una nova edició de “Cine Forum: del Lienzo a la Pantalla”, organitzat per l’Escola Municipal de Pintura.