L’obra de teatre infantil Laika, que relata l’experiència de la primera gosseta espacial de la història, està programada per al dissabte 24 d’abril a les 18.00 h.

Xirriquiteula Teatre oferirà a la Casa de la Cultura de Villena una de les obres de teatre infantil més prestigiós dels últims anys a Espanya, Laika. Es tracta d’una rondalla escènica contemporània que posa de manifest el contrast entre les meravelles del cel i les injustícies de la Terra, tot això en la pell de Laika, una gosseta astronauta a bord del Sputnik II.

La Kakv ofereix una dels espectacles teatrals més prestigiosos de l’escenografia espanyola per al públic infantil, reconegut amb el Premi Drac d’Or a la millor escenografia, el Premi Drac d’Or del Jurat Infantil de la Fira Titelles de Lleida en 2018 i el 19 Premi BBVA de Teatre. Sens dubte, considerat el millor espectacle infantil de 2018 i representat per tota Espanya des de llavors.

L’obra ens trasllada a la ciutat de Moscou en 1957, en plena guerra freda i amb la Unió Soviètica i els Estats Units competint per ser els primers a explorar l’espai exterior. La gosseta Laika passeja pels parcs i places de la gelada ciutat sense imaginar que el seu destí es troba en les estreles que observa cada nit. Per desgràcia, malgrat protagonitzar una aventura apassionant, la història no va acabar massa bé, almenys per a ella, reflectint d’aquesta manera com pots veure’t afectat per les lluites de poder d’uns altres.

L’obra dirigida per Enric Ases duta a terme per Xirriquiteula Teatre, companyia pionera de les arts en viu per a xiquets i joves, ha optat per relatar aquesta commovedora història combinant tècniques tan diferents com les retroproyecciones creades en viu, els titelles, els autòmats, el collage, la veu en off i el treball gestual dels actors.

Les localitats es poden adquirir en www.kakv.com