Dimecres que ve 26 de gener, a les 17.00 hores, s’inaugura l’exposició “Lactància materna: pilar de vida”, en l’es podrà contemplar una sèrie de fotografies realitzades per Amalgama Fotografia per a l’associació La Mama d’Elx. Durant l’acte es realitzarà una xarrada informativa gratuïta titulada “Claus per a un bon inici en la lactància i falsos mites”, en la qual es donarà l’oportunitat als assistents de plantejar tots els seus dubtes per a resoldre-les. La mostra fotogràfica es podrà visitar a la Sala de l’Antiga Capella del Convent del Centre Cultural Les Clarisses d’Elx (al costat dels banys àrabs) del 26 de gener al 6 de febrer.
Com cada any, La Mama d’Elx ha organitzat una exposició fotogràfica per a visibilitzar la lactància materna. Les fotografies de l’exposició han sigut realitzades amb molta manyaga per l’estudi Amalgama Fotografia en la Finca María Ana, a Elx. Aquesta exposició es duu a terme, a més, gràcies a la col·laboració de les Regidories de Turisme i Cultura de l’Ajuntament d’Elx.
L’horari previst per a visitar l’exposició serà el següent:
• Dimecres 26 de gener i 2 de febrer de 16.00 a 18.30 hores.
• Dijous 27, divendres 28 i dissabte 29 de gener de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 18.00 hores.
• Dijous 3, divendres 4 i dissabte 5 de febrer de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 18.00 hores.
• Diumenges 30 de gener i 6 de febrer de 10 a 14.00 hores.
L’entrada serà gratuïta i oberta a tot el públic, els assistents podran obtindre un calendari amb les fotografies exposades, així com col·laborar de manera voluntària amb els seus donatius adquirint el nou calendari solidari de 2022. Servirà també com a punt d’informació de lactància i de l’associació per a totes les famílies que desitgen acostar-se al centre.

Alguna cosa més que una exposició fotogràfica

“Lactància materna: pilar de vida” és un viatge a través de 12 bellíssimes imatges que mostren, en un entorn inigualable, l’essència maternal d’alletar. Aquest hàbit natural constitueix l’oportunitat, sense cap competència, de proporcionar el millor desenvolupament físic i mental per als lactants. La lactància materna és un pilar de vida, com el ve dient l’Organització Mundial de la Salut (OMS) fa alguns anys, i així, va ser declarada dret humà pel Consell de Drets Humans de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) en 2016. Respectar i donar suport a la decisió materna de proporcionar llet materna als bebés durant dos anys o més, té un impacte fonamental en el benestar global. Segons l’Agenda de Desenvolupament Sostenible 2030 és una de les inversions socials amb índex cost-benefici més alt.
Secundant i visibilitzant la lactància materna a nivell nacional
La Mama d’Elx és una associació il·licitana sense ànim de lucre que defensa i promociona la lactància en l’àmbit local, autonòmic i nacional. A més, aquest any 2022, serà el grup amfitrió del Congrés anual de FEDALMA (Federació Espanyola d’Associacions Pro-Lactància Materna), organitzant a la ciutat d’Elx els dies 7 i 8 d’octubre el Congrés Nacional de Grups de Suport, sota el lema “Vulnerabilitat, associacionisme i lactància materna”. Un esdeveniment de gran envergadura per a la ciutat al qual, des de ja, l’associació vol convidar a tota la ciutadania a participar i col·laborar.