La Movida Madrilenya es trasllada a Dénia amb l’exposició Músics dels 80. La Movida Madrilenya i la presentació del llibre La Movida Madrileña a càrrec de la seua autora, la professora i periodista Ana Aparicio Cillán, que tindrà lloc a la Sala Gran de la Casa de la Cultura de Dénia el dijous 7 de juliol, a les 19.30 hores.
Aquesta obra, La Movida Madrilenya, és considerada com un dels 20 millors llibres sobre la història d’Espanya segons un article recent de la revista Esquire i en ella es recopilen més d’una centena d’imatges, fins llavors inèdites, i el testimoniatge de més d’una trentena de músics de l’època.
Eduardo Cimadevila, l’autor de les fotografies publicades en el llibre, va immortalitzar entre finals dels 70 i principis dels 80 les actuacions en directe dels principals grups del moment: Kaka de Luxe, Aviador Dro, Sinistre Total, Burning, Loquillo i Troglodites, Ràdio Futura, Els Secrets, Gabinet Caligari, Éssers Buits, Dansa Invisible…
A més, aquestes imatges estan acompanyades d’entrevistes exclusives realitzades per Ana Aparicio, especialista d’aquest moviment músic-social. Amb la distància i la perspectiva que donen els anys, els protagonistes repassen les seues vivències d’aquella època daurada i analitzen el pes i influència que la seua participació va tindre en la societat i la música espanyola, compartint multitud d’anècdotes i confidències. En total, més de 100 artistes són presents de l’una o l’altra forma en aquest llibre.
Completa aquesta aproximació a la Moguda madrilenya l’exposició fotogràfica La Movida Madrilenya. Músics dels 80, que es pot visitar del 7 de juliol al 19 d’agost de 2022 a la Sala Gran de la Casa de la Cultura de Dénia. L’exposició ofereix una mostra de les imatges publicades en el llibre. L’horari de visites és de dilluns a divendres, d’11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores.