El pròxim espectacle de la programació cultural de la UA al Paranimf tindrà la música barroca com a protagonista amb Regina del dramma, dimecres vinent, 10 de maig, a les 19 hores, amb entrada per invitació. La soprano Alexandra Nowakowski i el pianista Francisco Cholbi interpretaran un repertori d’àries barroques d’emocions intenses, amb l’essència d’una autèntica reina del drama (regina del dramma o prima donna) com a fil conductor.
Les reines del barroc són heroïnes menystingudes, sacrificades i ferides fins a la mort. En l’òpera barroca, aquests afectes brollen per mitjà de les seues habilitats vocals en l’ornamentació, acompanyades amb la grandiosa música dels principals compositors d’aquest període. Aquest és un concepte que no enalteix de manera capriciosa, sinó que humanitza per mitjà de sentiments autèntics com el dolor, la desesperació o la tristesa que provoca la valentia d’una reina. D’altra banda, també dona sentit a l’existència de la dona que per fi comença a adquirir una presència política, que la mantindrà oscil·lant entre el voler i el deure moral.
El concert culminarà amb una mutació sonora cap al barroc amb textos en castellà, a través de les obres de compositors com José Marín o Jean Baptiste Lully, però sense perdre el fil conductor dramàtic del programa: afectes universals de l’ésser humà per sol·licitar el dolor i la mort per amor (propi o cap a algú altre).