Sota el títol “Cartes de Sicília”, la nova exposició del Palau Provincial reuneix trenta obres dels fotògrafs Feliciano López, Manuel Sonseca i Adolfo Rodríguez i comisariada per Pilar Escanero de Miguel, professora de la UMH. La mostra, que es podrà visitar fins al 28 de juliol, està organitzada per la Diputació d’Alacant i la Institució Acadèmica d’Arts Visuals.

El diputat de Cultura, César Augusto Asencio, ha inaugurat aquest matí aquesta nova iniciativa al costat dels tres autors i ha destacat que “l’estreta col·laboració entre la institució provincial i la IAAV ha fet possible que el món de l’art i la fotografia es plasme en aquest projecte perquè els ciutadans puguen aprofundir en aquesta disciplina i conèixer les propostes dels nostres artistes”.

La col·lecció exposada és una selecció escollida, distribuïda i presentada per professionals de la IAAV que ens acosta imatges de Sicília i ofereix al visitant la possibilitat d’admirar les seues terres i les seues gents. En paraules d’Asencio, es tracta de “una forma d’aprofundir en els tipus de vida i costums d’un determinat territori, així com en els paisatges i casuístiques que fan de la diversitat alguna cosa atrayente”.

Pilar Escanero, en el seu pròleg, assenyala que és una exposició en la qual «han fet possible que descobrim el plaure de sentir Sicília en la distància, de veure-la, de fer-la olor, de oirla, de paladearla i de fins i tot tocar-la«.

Així mateix, el diputat ha assenyalat que la mostra forma part d’un ambiciós projecte que inclou l’organització de dos tallers-conferencies i un certamen per a promocionar autors locals. La Institució Acadèmica d’Arts Visuals és una entitat dedicada a l’organització d’activitats culturals relacionades amb aqueixa disciplina i entre els seus camps d’actuació es troba la docència, que inclou la impartició de dues titulacions pròpies en la Universitat Miguel Hernández d’Elx.