L’Espai Sèneca acull aquest cap de setmana la tercera edició del festival de ficció criminal ‘Alacant Noir’, que durant tres dies reuneix una trentena d’autors de novel·la negra i ofereix un ampli programa lliure i gratuït que inclou conferències, taules redones, trobades i signatures de llibres.
La regidora de Cultura, Nayma Beldjilali ha destacat que “el festival s’ha consolidat a la ciutat, la qual cosa demostra que la literatura criminar està en auge perquè apassiona, intriga i ens té nits sense dormir”. L’edil ha apuntat a més que “el ‘Alacant Noir’ reuneix cada any a més autors i enguany cal destacar l’augment d’autors alacantins”.
El festival arranca aquest divendres a les 18.45 hores en un acte d’obertura en el qual es comptarà amb l’autora alacantina Mónica Rouanet, per a donar pas a tota la programació que es desenvoluparà durant la vesprada del divendres, el dissabte tot el dia i el matí del diumenge. En el tancament del festival estarà el també alacantí Blas Ruiz Grau.
Programació
El programa d’actes del festival comença a les 19 hores del divendres amb la taula redona “Crim, misteri i detectiu” i a les 20 hores “Investigació i suspens”. Ja el dissabte, les temàtiques del matí són “Assassinat, delinqüència i enigma”, a les 12 hores, i a les 13 hores “Policies i lladres”. I a la vesprada “Thriller i corrupció (19 hores) i “Kinkis i drogues” (20 hores), a més d’una trobada amb els finalistes del Premi Alacant Noir, Men Marías i Santiago Díaz. Finalment, el diumenge hi ha tres taules redones: a les 11 hores “Morts i terror”, a les 12 hores “Jutges, bous i cures” i “Assassins totals” a les 13 hores.
Totes les taules redones estan moderades pels periodistes alacantins Cristina Martínez, Miquel Hernandis i Daniel Terol. A més, totes les jornades finalitzen amb una signatura de llibres dels diferents autors. Entre els autors que assisteixen a aquesta edició del festival destaquen Santiago Díaz, Fernando Benzo, Toni Hill, Teresa Cardona, Maite Ochotorena o Nagore Suárez.