L’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de LLÍRIA ha sigut la gran vencedora de la 47a edició del Certamen Internacional de Música Vila d’Altea. Els 290 punts obtinguts, la màxima puntuació del certamen, li han permés fer-se amb l’Esment d’Honor, el Trofeu Societat Filharmònica Alteanense i el premi Vila d’Altea dotat amb 6.000 euros.

A més, la Primitiva ha sigut distingida amb el Corbatín d’Or, després d’haver aconseguit un primer premi en tres ocasions: 2021, 2017 i 2003. També es va emportar a casa el premi honorífic al millor solista que va recaure en Juan Manuel Gómez González

Per part seua, la Unió Musical d’Almoradí, amb 284 punts ha aconseguit la segona posició del certamen. La formació de la Vega Baixa ha sigut la més aclamada pel públic assistent i ha aconseguit un primer premi i dos esments especials al millor pasdoble i millor director a Juan Miquel Romero Llopis.

El tercer lloc ha sigut per a la Unió Musical de Caravaca de la Cruz amb un total de 233,5 punts per la seua actuació.

Les tres bandes que han participat a concurs han interpretat un repertori compost per tres obres: un pasdoble de presentació, l’obra obligada i una obra de lliure elecció.

Aquesta edició ha estat dedicada a la sostenibilitat del medi ambient i als parcs naturals, assumptes en els quals s’ha inspirat l’obra obligada d’aquesta edició: Stones and Siga, simfonia nº1 del compositor de Ontinyet Saül Gómez.

El jurat ha estat presidit per Jan Cober, director titular de la Banda Simfònica Municipal de Madrid i els vocals; Isabel Rubio, directora d’orquestra murciana, i directora associada de la Orquestra Vigo 430 i la Jove Orquestra Simfònica de Granada i; David Rivas, llicenciat en Història de l’Art i en Història i Ciències de la Música per la Universitat de Salamanca.

L’esdeveniment va comptar a més amb l’actuació fora de concurs de la banda amfitriona, la Societat Filharmònica Altenense .

Més de 500 músics s’han encarregat en aquesta edició d’exposar els seus millors dots interpretatius sobre l’escenari per a fer-se un lloc en el qual és considerat per veus expertes, com un dels millors certàmens de música del panorama nacional.

Amb aquesta edició número 47, el Certamen Internacional de Música Vila d’Altea torna al cap d’un any de parada per la pandèmia i es converteix en el primer gran esdeveniment d’aquestes característiques que reprén la seua activitat amb passaport Covid.

La cita va esgotar l’entrades disponibles i ha aconseguit reunir a Palau Altea a més de 2000 persones.