La regidor de Cultura, María Dolores Padilla, ha presentat al costat d’Alfredo Llopis, president de la Junta Major de Germanors i Confraries de Setmana Santa d’Alacant, el Pregoner i Abanderat d’Honor 2019.

L’acte del Pregó, en el qual es nomenarà al Cardenal, Carlos Amic com a Pregoner i a la Diputació d’Alacant com a Banderera Major, tindrà lloc el 16 de març en el Teatre Principal.

María Dolores Padilla, per la seua banda, ha afirmat que “la Setmana Santa és una de les expressions de la cultura popular. I a Alacant hi ha molts exemples d’açò. Si a aqueix concepte se li sumisca la presència d’un pregoner del prestigi de Carlos Amic i ho pronuncia en un lloc emblemàtic d’Alacant, com és el Teatre Principal, es contribuirà a incidir en la faceta cultural d’aquestes celebracions”.

Al llarg de la seua àmplia trajectòria, Carlos Amic Vallejo va arribar a manifestar-se contrari a la discriminació de la dona en les confraries de Setmana Santa. Va instar a açò en una pastoral. El seu plantejament va ser ratificat posteriorment per l’arquebisbe de Sevilla, Juan José Asenjo Pelegrina.

El Pessebre de la Junta Major

Alfredo Llopis també ha anunciat que el pessebre de la Junta Major de Germanors i Confraries de Setmana Santa serà inaugurat el divendres 7 de desembre en el Palau El Portalet, situat en el carrer Llauradors.

Les figures principals, María i José, han sigut realitzades en fang cuit i policromadas a l’oli per l’imatger alacantí Jorge Marín Montoya. Tenen, respectivament, 1.60 i 1.90 metres d’altura. El Xiquet Jesús ha sigut cedit per una família alacantina. La Germanor de La nostra Senyora de l’Estel, d’Altell, aporta la representació animal d’un gall realitzat per un imatger sevillà.

El Belén està compost de diferents escenes amb un cert tipismo alacantí: eines de la fusteria de San José, plats i elements ceràmics, fanals, plantes, estenedor amb elements d’Alacant penjats com un blusón i un mocador de la Santa Faç, tovalloles i sabanes, i productes com un cistell de fruites, pebrots i alls i ñoras assecant-se… Tot açò col·locat amb diferents bales de fenc i plantes aromàtiques penjades fent referència a les típiques cases alacantines antigues del segle XVIII.