Un gran nombre de joves manifesta inquietuds vinculades amb la cinematografia segons les xifres de participació en la Mostra de Cinema Jove, en la qual cada any presenten les seues obres més d’un centenar de cineastes. Responent a aquesta necessitat, la regidora de Joventut, Marga Antón, acompanyada de membres de l’equip docent de la productora audiovisual Just do audiovisual school, ha presentat un curs d’audiovisuals dirigit principalment a joves d’edats compreses entre 12 i 20 anys.

El curs sota el nom “Filmmaking” ofereix una introducció a la cultura i la creació cinematogràfica amb l’objectiu d’incidir en l’educació en valors dels més joves com la responsabilitat, l’esforç i el treball en equip, entre altres.

“Ens hem donat compte que a nivell audiovisual, exceptuant la formació reglada, no existeix cap curs que estiga enfocat a joves de 12 i 20 anys. Per això, el nostre propòsit és complir amb el Pla Integral de Joventut per a donar-li als joves de la nostra localitat la formació en allò que els interessa”, ha assenyalat Marga Antón.

En la presentació del curs també han estat presents Manhal Aziz i Valeria Zaproc, membres de l’equip docent de la productora audiovisual Just do audiovisual school, els qui han assenyalat que el curs contempla un total de 24 places.

Les classes s’impartiran de manera presencial a partir del 19 d’octubre els dissabtes al matí de 10.00 a 14.00 hores en les instal·lacions de l’Escorxador, on es desenvoluparà la major part de l’activitat. Per a la realització del curs els estudiants no necessitaran tindre cap coneixement o experiència prèvia en el camp.

El curs es troba dividit en tres trimestres. El primer d’ells es realitzarà d’octubre a desembre, el segon de gener a març i el tercer d’abril a juny.

Els alumnes podran formar part d’un procés creatiu de cada treball que es realitze en els tres trimestres així com del projecte final de curs amb l’enregistrament d’un curtmetratge que ells mateixos desenvoluparan participant en les fases de preproducció, producció i postproducció.

El projecte final serà projectat en cinemes, participarà en la Mosta de Cinema Jove i tindrà un recorregut per diversos festivals.

La inscripció pot realitzar-se a través de la pàgina web de la productora audiovisual: https://justdoaudiovisualschool.com/inscripcion-cursos/