La regidora d’Educació, Cultura i Promoció Llingüística de l’Ajuntament d’Elx, Patricia Macià, ha anunciat avui una iniciativa per acostar el Misteri d’Elx als escolars d’Elx coincidint amb les representacions extraordinàries de la Festa en el marc del Festival de Teatre Medieval.

Al costat de Macià han estat la seua homòloga a l’Ajuntament de Santa Pola, Ana Antón, i les tècnic de Promoció Llinguïstica de tots dos ajuntaments Mariàngels Sempere i Assutzena Sangüesa.

Es tracta d’una iniciativa que va engegar l’Ajuntament de Santa Pola fa uns anys i que ara reprèn l’Ajuntament d’Elx que va a editar 2.500 exemplars d’aquest recortable que es van a repartir en els escolars de cambra de Primària dels centres escolars d’Elx.

“La idea és fer un pas més cap a la normalització linguïstica i acostar el món del Misteri als escolars en el marc de les representacions extraordinàries que tindran lloc a la fi d’octubre i principis de novembre coincidint amb el Festival de Teatre Medieval d’Elx”, ha explicat Patricia Macià.

“Aquesta actuació es va iniciar amb la intenció d’introduir el Misteri a les aules i amb la finalitat de recueperar els treballs manuals a les aules en plena etapa de la digitalització. Tisores, cola i paciència és l’única cosa necessària per muntar aquesta Mangrana”, ha explicat Sempere.

Per la seua banda, Ana Antón ha assenyalat que a Santa Pola es tornarà a oferir als centres la possibilitat de participar en aquest projecte cultural.