La regidora d’Igualtat-LGTBI, María del Carmen Moreno, ha presentat hui les activitats programades amb motiu del Dia de la Dona que se celebra cada 8 de març. Moreno ha recordat que “el 8 de març és un dia en què reuneixen les dones de tot el món per a representar dècades de lluita per la igualtat, la justícia, la pau i el desenvolupament democràtic”. Per a commemorar aquesta data, des de la Regidoria d’Igualtat-LGTBI s’ha previst la representació de l’espectacle “Dones obrint portes”, que tindrà lloc el 5 de març, de 10 a 14 hores, en la primera planta del Palau del Marqués de Arneva, seu de l’Ajuntament. “És un monòleg per a tota la família que guarda moltes sorpreses”, ha avançat la regidora, qui ha animat a la ciutadania a assistir “per a descobrir el que ha preparat la Regidoria d’Igualtat-LGTBI”.
El dia 6 de març, s’inaugurarà, a la biblioteca María Moliner, l’exposició “Compromesos amb la igualtat. Referents històrics d’homes feministes” amb la qual la Regidoria d’Igualtat-LGTBI pretén acostar “el treball realitzat per alguns homes en la lluita per la consecució de la igualtat real”. A més, l’associació de dones Clara Campoamor ha organitzat la mostra “Criptoginia (ocultació dels referents femenins)”, que s’inaugurarà el 7 de març a la biblioteca María Moliner i que servirà de marc per a la xarrada-taller impartida per l’artista, psicòloga i experta en violència de gènere Susana García Ungo, prevista per al 9 de març a les 19 hores.
La regidora d’Igualtat-LGTBI ha destacat la celebració de la “Marxa commemorativa pel Dia Internacional de la Dona”, que eixirà a les 19 hores del 8 de març de la porta de l’Ajuntament i que recorrerà els carrers del municipi fins a arribar a la glorieta Gabriel Miró, on es llegiran manifestos i es representarà el monòleg “El meu arbre ginecològic” de Jane Cronin. Finalment, el 12 de març, a les 19.30 hores, tindrà lloc la representació de l’obra “Dones” pel grup de teatre Lunatando Teatre en el Teatre Circ Atanasio Díe Marín.