La Universitat d’Alacant celebra l’acte inaugural dels seus Cursos d’Estiu Rafael Altamira dimecres que ve 3 de juliol en la Seu Universitària de Cocentaina, una cita que tindrà lloc a les 20 hores en el Palau Comtal presidida pel vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés i que comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa de la localitat, Mireia Estepa, la directora del Secretariat de Seus Universitàries, Eva Valero, el director acadèmic de la Seu, Josep Lluís Todolí, el coordinador tècnic dels Cursos d’Estiu, Hèctor Rubio, directors de les Seus Universitàries en les quals s’impartiran cursos, directors d’aquests, a més d’autoritats de l’Ajuntament de la localitat, representants d’Associacions de Cocentaina i membres de la comunitat universitària. Després de les intervencions de les autoritats, l’acte inaugural finalitzarà amb el concert “Antoni Miró, pintura musicada”, a càrrec dels artistes Dl. Rois, Pau Alabajos, Borja Penalba- Mieria Vives i Júlia.
La programació estiuenca per a enguany ofereix 43 cursos: 23 al Campus de Sant Vicent del Raspeig i altres 20 en la Seus Universitàries d’Alacant, al Campus d’Alcoi, Benissa, Cocentaina, Elda, La Nucia, Torrevella, Villena, Xixona i Calp, i a l’Aula Universitària de l’Alfàs del Pi, en col·laboració amb el Festival de Cinema de la localitat.
Per a la setmana vinent, la primera de juliol, el programa inclou sis propostes: 4 al Campus de Sant Vicent del Raspeig, amb dos cursos internacionals centrats en Salut i Negocis; un altre que abordarà la transformació digital en l’ocupació; i una última proposta dedicada a la Cultura Enològica. La Seu ciutat d’Alacant impartirà un curs coorganitzat amb el ICALI, centrat en les últimes novetats en Dret de Danys; i la Seu Universitària d’Elda dedicarà el seu primer curs del mes a Valors en l’Esport.
Cursos 1a setmana i ponents destacats
Campus:
El dilluns 1 de juliol arranquen dos cursos de caràcter internacional: Immersion to Healthcare Improvement Science (Campus de la Universitat d’Alacant. Faculteu Ciències de la Salut, Saló de Graus) que proposa una immersió profunda en el món de l’atenció sanitària amb una perspectiva internacional de les millores i innovació en l’àrea de la salut. Amb una perspectiva multicultural analitzarà situacions similars en diferents contextos de cures de la salut. El programa inclou una visita dels participants a la Clínica Vistahermosa (privat) i a l’Hospital General Universitari (públic). El segon curs internacional que donarà començament el dilluns 1 de juliol, el Summer Business Program, (Edifici Germà Bernàcer primera planta, aules GB/1002 i GB/1003) es prolongarà fins al 25 de juliol, amb estudiants de l’àrea econòmica de la Universitat de Missouri-Columbia (USA) i d’altres universitats europees, incloent la UA. Alterna classes teòriques amb visites a empreses alacantines.
De l’1 al 4. La transformació digital de l’ocupació: desafiaments i oportunitats. (Sala de Judicis de la Facultat de Dret). El curs ofereix una visió global sobre l’impacte que les noves tecnologies tenen en els models de negoci (Uber i Delivero són clars exemples) en les empreses de cort tradicional i com aquestes poden incorporar-la als seus models de negoci, posant l’accent en les empreses alacantines, en la gestió dels recursos humans, en la responsabilitat social, en la prevenció i en els drets laborals dels treballadors (intimitat, dret a la desconnexió digital i conciliació).
Ponents destacats:
-Faraó Llorens Largo. Catedràtic de E.O. de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat d’Alacant. Director de la Càtedra Santander-UA de Transformació Digital.
– Carolina Blasco, directora del curs
Del 3 al 6. Introducció a la cultura enològica: geografia, paisatge, patrimoni, turisme i desenvolupament local a les comarques vitivinícoles d’Alacant.( aula A1/1-33P de l’Aulari I) Introducció a la cultura vitivinícola de comarques alacantines: mètodes i tècniques del cultiu, elaboració, anàlisi i qualitat, comercialització, cooperativisme i emprendedurismo per al desenvolupament local. Enoturismo.
Ciutat d’Alacant
Del 4 al 5 (Ramón y Cajal, 4). Procés i dret de danys. Qüestions d’actualitat processal . Estudi integral del procés judicial dirigit a la reclamació de danys. La responsabilitat de l’advocat en l’exercici professional, la indemnització de danys en l’àmbit de la propietat intel·lectual, la responsabilitat civil dels administradors de societats mercantils i dels atemptats contra l’honor.
Ponents destacats:
Magistrats del Tribunal Suprem:
– Vicente Magro “La prova pericial en els processos civil i penal”
– José Antonio Seijas Quintana “àmbit de la responsabilitat sanitària i de l’edificació”.
– Antonio del Moral. “Responsabilitat civil per atemptats a l’honor”.
Pilar Iñiguez, coordinadora acadèmica del mòdul de patents i de transferència de tecnologia del Magister Lucentinvs UA. “La indemnització de danys en matèria de propietat intel·lectual”.
Seu d’Elda
Del 3 al 5. Valors en l’esport . Paper de l’esport en l’educació de la societat, a través de projectes de promoció socialment responsable, desenvolupant hàbits saludables, propiciant la inclusió, la coeducació i integració.
Ponents destacats:
– Joe Arlauckas, exjugador NBA i ACB
– Tony Gallego, exjugador de bàsquet
– Mar Jover. Esportista Olímpica
– Urko Carmona. 3 vegades campió del món en paraescalada.
– Tony Gallego. President de la Fundació Lucentum
Comentarios