Després de diverses setmanes d’aturada justificada per les circumstàncies sanitàries, el director de la Seu Universitària de la Vila Joiosa, Jaime Ramis, ha anunciat la tornada a l’activitat de la Seu “una vegada completats els preparatius necessaris per a dur a terme activitats en modalitat no presencial”.
La programació començarà el pròxim dimarts 19 de maig amb videoconferències i cursos en línia impartits per experts d’alt nivell, però en un llenguatge comprensible per al públic en general, com detalla Ramis. “En aquesta programació, dissenyada per als mesos de maig i juny, es tenen molt en compte les necessitats derivades de les circumstàncies actuals. De fet, el mes de maig se centrarà en qüestions socials i sanitàries des d’un punt de vista de les noves tecnologies”, afig el director de la Seu. Les activitats es mantenen els dimarts i els dijous i tindran lloc a les 19 hores a través de Google Meet. Es facilitarà una clau als participants i se’ls recomanarà connectar-se a les 18.45 hores ja que, una vegada començada l’activitat no podrà incorporar-s’hi cap assistent (Informació per a participar i inscripcions en:seu.universitaria@villajoyosa.es)
El programa comença el pròxim dimarts 19 de maig amb la videoconferència “Impresoras 3D y su vertiente social” i el dijous 21 s’impartirà “La fabricación aditiva y su relación con la robótica”, totes dues a càrrec del professor de la UA, Damián Mira. La setmana següent, el 26 de maig, el tema de la videoconferència tractarà sobre “Robots sociales”, amb els professors de la UA Félix Escalona i Francisco Gómez. En aquesta xarrada es faran públics alguns treballs sobre aplicacions dels robots per a ajudar les persones dependents. El dijous 28, el president de la Societat Espanyola d’Acústica, Antonio Pedrero, impartirà la xarrada “Concienciación sobre la problemática del ruido ambiental”. Per al mes de juny, la Seu ha programat dues videoconferències més: “Ley de la muerte digna de la Comunidad Valenciana: el testamento vital”, amb la responsable a Alacant de l’associació Morir Dignamente, M. Luisa Velasco (2 de juny); i “El panets de Bruixa a La Vila Joiosa”, a càrrec del geòleg Jacinto Vaello (9 de juny). Les conferències tenen generalment una duració màxima d’una hora, amb un torn de preguntes del públic.
També per al mes de juny el programa ofereix dos cursos en línia. El Curs d’Accessibilitat i Atenció Inclusiva en Hostaleria, Comerç i Llocs d’Oci (es desenvoluparà per videoconferència els dies 15, 17, 22 i 23 de juny de vesprada. Tindrà una duració de 14 hores i està dirigit a responsables i personal d’hotels, restaurants, comerços i establiments turístics i d’oci en general i estudiants del ram. L’objectiu del curs és contribuir al desenvolupament d’avantatges competitius i de la qualificació professional, la diferenciació, la responsabilitat social i la competitivitat d’aquests negocis, en clau de destinació turística intel·ligent. Els participants podran comprovar si el seu negoci és accessible, què poden fer per a millorar-lo i com atendre persones amb alguna discapacitat. En el món hi ha un 40% de persones amb alguna necessitat d’accessibilitat, que a més solen viatjar acompanyades, i la població europea té una mitjana d’edat cada vegada més alta. El curs compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana a través d’Invattur, que participa en les sessions juntament amb tècnics de l’Oficina Tècnica de la Destinació Turística Intel·ligent de la Vila Joiosa, Predif, Centre les Talaies, Fesord, ONCE i l’empresa de referència Puntodis. Es preveu facilitar l’assistència al curs a les persones inscrites per a fer-lo compatible amb els horaris de treball d’aquestes mitjançant diferents eines en línia.
“Protocol bàsic per a organitzadors d’actes culturals i de patrimoni” és el segon curs proposat per a juny, la realització del qual tindrà lloc entre el 29 de juny i el 2 de juliol en horari de 16 a 19 hores, amb una durada total de 10 hores. Dirigeix el curs Rosa Torres, professora especialista en protocol de la Universitat d’Alacant, amb un caràcter eminentment pràctic. S’analitzarà la casuística real dels actes als quals els gestors del patrimoni s’han d’enfrontar en el dia a dia: inauguracions, jornades, conferències, actuacions, etc. Està dirigit a tota mena de gestors culturals (museus, patrimoni, arts escèniques, departaments i institucions de cultura, associacions i fundacions culturals, etc.) L’objectiu del curs és augmentar els coneixements, les habilitats i les tècniques d’aquests gestors per a millorar l’eficiència i disminuir l’estrès derivat d’aquesta part important del seu treball. El curs té la col·laboració de Presidència de la Generalitat Valenciana, que aporta una especialista que forma part del professorat.
El director de la Seu puntualitza que “continuarem informant regularment de noves activitats, que sempre intentaran ser coherents amb les línies de treball marcades des de la posada en funcionament de la Seu: la gestió intel·ligent del patrimoni natural i cultural; el turisme intel·ligent; la innovació industrial, incidint en la transformació digital; l’educació; i la salut i el benestar social”.
Comentarios