La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, han signat un conveni marc de col·laboració entre les dues institucions per a la realització en comú d’activitats de divulgació, de formació i de recerca. El conveni subscrit obri una nova porta a l’interès comú d’aprofundir en la formació i en el desenvolupament de recerques relacionades amb tots els aspectes vinculats al desenvolupament, la planificació, la conservació i la gestió dels recursos i de les activitats municipals. Els dos mandataris han insistit en les bones relacions que els uneixen i han expressat l’interès per a mantenir i ampliar la col·laboració, tal com palesa el conveni.
Barcala ha assenyalat que «renovem i intensifiquem els llaços amb la Universitat d’Alacant perquè són molts els temes i les necessitats que compartim». I ha explicat que «aquest conveni serveix per a canalitzar el coneixement. Per a l’ajuntament, a l’hora d’iniciar qualsevol projecte, el coneixement que aporta la Universitat d’Alacant és un aval que certifica i dona credibilitat a les iniciatives i a la presa de decisions de cara al model i desenvolupament futur de la ciutat». «No crec en les improvisacions ni en les ocurrències i, per tant, les decisions han d’estar fonamentades, i no hi ha millor fonament que els estudis i informes de naturalesa objectiva que ens pot aportar la Universitat d’Alacant a través dels seus experts», ha dit. En aquest sentit, ha remarcat la importància de la transferència de coneixement i el mateix aval de la UA per ser una de les universitats més destacades d’Europa com ho testifiquen els rànquings».
Per part seua, la rectora ha remarcat que «la Universitat d’Alacant està a la disposició de la ciutat, naix per a donar servei a la ciutat i, per tant, estem encantats de remar en la mateixa direcció». Encara que fa quaranta-cinc anys que les dues institucions mantenen acords de col·laboració, era necessària una revisió del text marc per a ampliar i revalidar els convenis existents i ampliar-los a les noves necessitats comunes. «La universitat ha crescut molt en estudis, en serveis i en coneixement, i volíem que tot això es considerara en les relacions amb el nostre ajuntament», ha apuntat la rectora que ha recordat que la UA va nàixer de l’entusiasme i la tenacitat de la societat civil i que ha sigut, juntament amb la creació de l’EUIPO i l’aeroport, un de les tres grans fites dels últims cent anys per a la província d’Alacant. «Va nàixer per a donar servei a la ciutadania i per a això és aquest conveni», ha dit
L’acte, que ha tingut lloc al despatx de la rectora a l’edifici del Rectorat i Serveis Generals del campus universitari, ha comptat també amb la presència de la coordinadora general de l’Ajuntament d’Alacant, Asunción Martínez; la regidora d’Urbanisme; Rocío Gómez; el director de Relacions i Projectes Institucionals de la UA, Juan Llopis, i la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, María Jesús Pastor. Després de la signatura protocol·lària s’ha celebrat una reunió a porta tancada, i tot seguit, la comitiva s’ha desplaçat fins a l’edifici del Parc Científic d’Alacant on el seu gerent, Esteban Pelayo, els ha acompanyat en una visita per les instal·lacions.
Visita al Parc Científic
Pel que fa a la visita al Parc Científic, Luis Barcala ha afirmat que «estem treballant en el desenvolupament de sòl de qualitat en els polígons industrials per a la implantació d’empreses, i aprofitarem també l’oferta en l’enclavament del Parc Científic, vinculat a la recerca i on es potencia la connexió amb la universitat» i ha posat en valor «l’àmplia oferta de sòl especialitzat i d’alt valor estratègic» que ofereix la UA a través del Parc Científic, «un lloc prèmium per a la instal·lació d’empreses de base innovadora», ha conclòs.
Amparo Navarro ha insistit en la importància d’aquesta sinergia institucional per a assolir l’objectiu comú de convertir Alacant en un pol d’atracció d’empreses d’alt valor afegit en recerca, innovació i transferència de coneixement.
A hores d’ara, el Parc Científic compta amb quaranta-cinc empreses vinculades, tretze de les quals nascudes del coneixement que emana de la Universitat d’Alacant, cosa que la converteix en el laboratori d’R+D+I de totes elles.
Comentarios